Au ramas fara alocatie

De Diana Dutu
Reactualizat la:
Au ramas fara alocatie
ARAD. Alocaţia pentru susţinerea familiei nu este suficient de… motivantă pentru toată lumea. Statul le acordă bani familiilor sărace, „în vederea asigurării unor condiţii mai bune pentru creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor” cu condiţia ca şcolarii să frecventeze fără întrerupere cursurile unei forme de învăţământ.

Adică să nu depăşească un anumit număr de absenţe nemotivate într-un semestru. O condiţie ce pare destul de greu de respectat de unele familii…

208 familii sancţionate

Aproximativ 7,5% din totalul beneficiarilor de alocaţie pentru susţinerea familiei, din judeţul Arad, au fost sancţionaţi cu suspendarea sau diminuarea alocaţiei din cauza numărului de absenţe nemotivate ale copiilor.

Conform datelor furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Arad, în luna februarie se aflau în plată 2.765 de beneficiari de alocaţie pentru susţinerea familiei. În 107 cazuri, alocaţia a fost suspendată pe o perioadă de şase luni din cauza faptului că elevii au acumulat mai mult de 20 de absenţe în semestrul I al anului şcolar 2012-2013. În alte 101 cazuri, beneficiarii alocaţiei s-au ales cu diminuarea cuantumului acesteia: cu 50% pentru 20 de absenţe sau cu 20% pentru 10-19 absenţe. Diminuarea s-a aplicat pe o perioadă de trei luni, moment de la care se reia plata alocaţiei în cuantumul iniţial.

Prevederi legale

Potrivit prevederilor Legii nr. 277/2010, familiile cu un venit net mediu lunar pe membru de până la 370 de lei beneficiază de alocaţie de susţinere, doar în situaţia în care copiii de vârstă şcolară aflaţi în întreţinere, de până la 18 ani, frecventează fără întrerupere cursurile unei forme de învăţământ şi nu înregistrează absenţe nemotivate, în cursul unui semestru.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !