Au ramas fara bani din cauza absentelor scolare

De Diana Dutu
Au ramas fara bani din cauza absentelor scolare
256 de familii din judeţul Arad s-au ales cu suspendarea sau diminuarea alocaţiei de susţinere.

ARAD. Peste 200 de familii care benefeciază de alocaţie de susţinere, au fost sancţionate pentru cumularea absenţelor şcolare ale copiilor. Nu sunt exagerat de multe, totuşi, dacă ne raportăm la numărul total al beneficiarilor de alocaţie pentru susţinerea familiei. Aproximativ 10% din cei 2.446 beneficiari din judeţul Arad s-au ales cu alocaţia suspendată sau diminuată.

„Pentru 130 de beneficiari s-a luat măsura suspendării alocaţiei de susţinere, iar pentru 126, drepturile au fost diminuate” – precizează Dana Bătrîn, director al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Arad. În cazul suspendării alocaţiei, măsura se ia pe o perioadă de şase luni, din cauza acumulării unui număr mai mare de 21 de absenţe nemotivate. În ceea ce priveşte diminuarea, aceasta se aplică pe o perioadă de trei luni. În cazul a 10-19 absenţe, diminuarea este de 20% pentru fiecare copil din dosar (dacă familia are doi copii cu câte 10-19 absenţe, diminuarea este de 40%). La 20 de absenţe nemotivate, diminuarea aplicată este de 50% din cuantumul alocaţiei.
Alocaţia pentru susţinerea familiei este un sprijin acordat de stat tuturor familiilor care au venituri reduse şi au în creştere copii de până la 18 ani, cu condiţia ca şcolarii să frecventeze fără întrerupere cursurile unei forme de învăţământ. Adică să nu depăşească un anumit număr de absenţe nemotivate într-un semestru.

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !