Avarii pe sub pământ

De Valentin Goran
1Comentariu
Avarii pe sub pământ
© FOTO: Vali Goran
O avarie la cablurile de curent ce alimentează tramvaiele din Micălaca este în curs de remediere după ce piesele au fost achiziționate.

O echipă de muncitori, echipați corespunzător și puși pe lucru cum rar mai vezi pe șantierele municipiului, ajutați de un minibuldozer, se aflau marți, 2 februarie, încă de dimineață, în cartierul Micălaca, zona Miorița, pentru a remedia o defecțiune la cablurile de electricitate ce alimentează rețeaua Companiei de Transport Public Arad. Mai exact, în dreptul blocului 205, de pe strada Miorița. Ce s-a întâmplat de fapt? Cablurile de 750 de volți, care alimentează rețeaua electrică pentru tramvaiele care circulă în zona depoului Micălaca și porțiunea dintre Viaduct și Renașterii, au suferit avarii în urmă cu o lună de zile. Cine este vinovat? Reprezentanții CTP ne spun că presiunea exercitată de pământ asupra cablului a întins izolația cablului, iar acesta a cedat, lăsând apa să intre. E posibil ca alți muncitori care au realizat alte lucrări în această zonă să fi atins și cablurile care alimentează tramvaiele şi de aici avaria.

CTP a luat legătura cu o firmă specializată pentru remedierea situaţiei, iar aceasta a avut nevoie de timp pentru a-și procura piesele necesare.

Pământul și apa sunt de vină

Am contactat reprezentanții Companiei de Transport Public Arad pentru a ne clarifica situația. „Defecțiunea a apărut în urmă cu o lună de zile. Această avarie se datorează unor acțiuni mecanice asupra cablurilor de înaltă tensiune ce trec pe sub pământ prin această zonă. Cel mai probabil, în urma unor lucrări la suprafață, apar presiuni pe aceste cabluri datorate pământului care apasă. Desigur, izolațiile cablurilor sunt slăbite, pentru că aceste cabluri sunt vechi și cel mai probabil au apărut fisuri care au permis apei să intre. Cablurile sunt de 750 volți. Ele alimentează zona Depoului Micălaca și porțiunea dintre Viaduct și Renașterii. Acolo sunt realizate conexiuni pe rețea ca să nu suferim din această cauză, dar astfel de lucruri se întâmplă destul de frecvent, mai ales că vorbim de trasee pe deasupra acestor cabluri unde, de obicei, se mai fac intervenții”, a declarat pentru Jurnal arădean/Aradon, Petru Cuvineanu, director tehnic al Companiei de Transport Public Arad.

Problema va fi remediată

Reprezentanții CTP ne spun însă că această defecțiune nu ar fi lăsat cartierul Micălaca fără tramvaie. „Nu putem spune că această avarie ar fi putut lăsa cartierul fără tramvaie. Deocamdată nu s-a întâmplat acest lucru în Arad. În cazuri de urgență se pot face alte conexiuni, se poate reduce traficul de tramvaie pe această rețea prin restricționări tocmai pentru a evita ca două sau trei tramvaie să ruleze în aceiași zonă și astfel consumul de electricitate să fie mai mare. A trebuit să așteptăm o lună de zile din mai multe motive. În primul rând, din cauza temperaturilor scăzute și pentru că a trebuit să contractăm o firmă specializată care a luat notă de ce vrem noi să facem. Ulterior a avut nevoie de o perioadă de timp pentru a achiziționa piesele de care avem nevoie pentru a le înlocui precum cabluri, manșon etc. Muncitorii au acum tot ce le trebuie, iar problema este în curs de remediere. Mai trebuie realizată o defectoscopie și să vedem pe unde mai trebuie să săpăm”, a concluzionat Cuvineanu.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor