Baliza buclucaşă de pe Calea Iuliu Maniu

De Diana Dutu
Baliza buclucaşă de pe Calea Iuliu Maniu
© FOTO: D.D.
De aproximativ trei săptămâni, un indicator rutier plasat aproape în mijlocul drumului îi încurcă pe şoferi.

Vigilenţa conducătorilor auto care circulă pe Calea Iuliu Maniu, direcţia de mers spre Micălaca, este pusă la încercare în fiecare zi. De aproximativ trei săptămâni, la intersecţia cu strada Ioan Alexandru (înaintea benzinăriei Mol), se află un indicator rutier care semnalizează un obstacol. Obstacolul este, de fapt, o groapă care se conturează în jurul unei guri de canalizare. Problema e că baliza direcţională care indică ocolirea obstacolului prin stânga e „plantată” aproape în mijlocul drumului. Maşinile care circulă pe prima bandă sunt nevoite să se încadreze pe banda a doua pentru a evita indicatorul şi groapa asupra căruia acesta atenţionează. Baliza îi încurcă într-o oarecare măsură şi pe şoferii care vin de pe strada Ioan Alexandru şi vor să facă dreapta, pentru a intra pe Calea Iuliu Maniu, spre Micălaca.

Când nu e aglomeraţie în trafic, ocolirea obstacolului se realizează cu lejeritate. La orele de vârf, însă, se creează blocaje şi… se rostesc multe înjurături. Cu nervii întinşi la maximum (şi cu o oarecare doză de curaj), unii şoferi coboară din autovehicule şi mută indicatorul la marginea drumului, astfel încât să nu mai încurce circulaţia. Desigur, nu aceasta e soluţia pentru fluidizarea traficului.

Într-o ţară civilizată, cu instituţii care funcţionează normal, s-ar acoperi groapa din jurul gurii de canalizare. O fi chiar atât de complicat pentru noi? Probabil că da, din moment ce, de trei săptămâni, autorităţile preferă să-i avertizeze pe şoferi asupra existenţei gropii în loc să acţioneze pentru a o „elimina”.

20160315_103715

20160315_103825

20160315_103938

20160315_103956

20160315_1040290Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !