Banii de căldură dau fiori

De Diana Dutu
4Comentarii
Banii de căldură dau fiori
Numărul solicitărilor pentru obţinerea ajutorului de încălzire a locuinţei a scăzut de la an la an, ajungând acum la nivelul a 45% din cât a fost în 2012.

Scădere drastică a numărului arădenilor care au solicitat Municipalităţii ajutor pentru încălzirea locuinţei. Potrivit autorităţilor, anul acesta s-au depus cu 20% mai puţine cereri faţă de anul trecut. Dar dacă facem o comparaţie cu situaţia de acum trei ani, de pildă, putem spune că anul acesta s-au depus cereri la nivelul a doar 45% din câte au fost în 2012!

În cifre exacte, vorbim de 4.856 de cetăţeni ai municipiului Arad care au solicitat, în prima lună a sezonului rece 2015-2016, obţinerea ajutorului pentru încălzirea locuinţei. Majoritatea cererilor – 3.639 – aparţin arădenilor racordaţi la sistemul de termoficare al oraşului. În cazul celor care îşi încălzesc locuinţele cu lemne sau cărbuni, au fost depuse 707 cereri, pentru încălzirea cu gaz au fost înregistrate 503 cereri, iar pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică s-au depus 7 cereri.
Cum se explică scăderea numărului solicitărilor pentru ajutorul de încălzire? Ne oferă detalii Cezar Jancă, şef Serviciu Prestaţii Sociale în cadrul Direcţiei de Dezvoltare şi Asistenţă Comunitară Arad: „Numărul solicitărilor a scăzut în fiecare an pentru că baremele nu au mai crescut: la gaze, lemne şi energie electrică, baremul de 615 este de vreo zece ani, iar baremul de energie termică este şi el neschimbat de patru-cinci ani. Un al doilea motiv îl constituie faptul că studenţii români nu mai primesc ajutor de încălzire. De asemenea, faptul că în fiecare an s-au mai adăugat unul sau două criterii pentru obţinerea ajutorului a făcut să scadă şi mai mult numărul solicitanţilor. La toate acestea se adaugă faptul că, la ultimul control al Curţii de Conturi, la 760 de oameni li s-a imputat ajutorul de căldură.” Poate acesta din urmă e motivul care le-a dat cei mai reci fiori arădenilor ce au solicitat banii de căldură…

Taguri: , , , , , ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor