Boghicevici: guvernare cu “necunoscute”

De Simion Todoca
Reactualizat la:
Claudia Boghicevici
Claudia Boghicevici
ARAD. Deputatul Claudia Boghicevici, coordonator al portofoliului Muncii și Protecției Sociale în Guvernul Alternativă al PDL, a criticat propunerile Guvernului USL pentru utilizarea fondurilor europene în perioada 2014-2020.

Deputatul PDL susține că Acordul de Parteneriat transmis Comisiei Europene demonstrează amatorismul USL și lipsa de viziune și soluții pentru rezolvarea celei mai grave probleme cu care se confruntă românii: lipsa locurilor de muncă.

”PDL a cerut prim-ministrului Victor Ponta și ministrului fondurilor europene Eugen Teodorovici să vină în Parlament pentru a prezenta strategia României pentru absorbția fondurilor europene în perioada 2014-2020. Din păcate super-majoritatea USL a mimat dezbaterea, alocând 5 minute pentru prezentarea punctului de vedere al Opoziției. Cu toate acestea, adevărul despre incompetența actualei guvernări nu poate fi ascuns românilor. USL a transmis la Bruxelles un document stufos care nu răspunde la întrebarea esențială: cum vor fi folosite cele 39 de miliarde de euro alocate României pentru a crea locuri de muncă? Conform Guvernului Ponta: ”Obiectivul global al utilizării fondurilor europene este X% creștere economică și Y% creștere a ocupării forței de muncă”. Cu alte cuvinte, crearea de locuri de muncă este pentru USL o necunoscută dintr-o ecuație de gradul doi.

Acordul de Parteneriat transmis ignoră recomandările Comisiei europene în ceea ce privește ocuparea forței de muncă: Trebuie acordată mai multă prioritate măsurilor de trecere în activitate și trebuie asigurate mai bine mecanismele de tranziție între inactivitate și locurile de muncă ori formare profesională. Trebuie promovată abordarea specifică și personalizată pentru fiecare grup, care în prezent este slab gestionată de instituțiile competente. În schimb avem același limbaj de lemn utilizat pentru a ascunde lipsa de viziune: vom dezvolta abordări multi-dimensionale, vom iniția acțiuni țintite și de integrare, vom crește rata de ocupare, vom scădea migrația externă. Vorbe multe și alese, dar fapte puține, acesta este sloganul Guvernării Ponta.

CITESTE SI:

Claudia Boghicevici, in guvernul alternativ0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !