Bursele copiilor au scos Consiliul din amorteala

De Simona Butaru
Bursele copiilor au scos Consiliul din amorteala
ARAD. O discuție largă s-a purtat vineri în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local Municipal pe marginea burselor acordate elevilor. Pentru că pe ordinea de zi s-a regăsit priectul privind „stabilirea numărului şi al cuantumului burselor acordate în învăţământul preuniversitar de stat din Municipiul Arad”.

S-a vorbit despre numărul mare de burse acordate Liceului Csiky Gergely, despre numărul burselor sociale, despre elevii cu situaţie materială precară. Cert este că, până la urmă, proiectul a fost aprobat în unanimitate.

De ce?

Discuţiile au fost deschise de consilierul Marin Lupaş, care a fost, de altfel, unul dintre cei mai activi consilieri în şedinţa CLM. Acesta a întrebat executivul de ce numărul burselor acordate Liceului Csiky Gergely este comparabil cu numărul burselor acodate la trei licee bune din Arad. Răspunsul a venit prompt de la viceprimarul Bognar Levente, care a subliniat faptul că este singurul liceu cu predare în limba maghiară din judeţ.

Burse sociale

În ceea ce priveşte bursele sociale, problema a fost tratată pe larg. Claudia Macra, managerul oraşului, a precizat că absolut toate cererile înaintate de şcoli pentru acordarea de burse sociale au fost aprobate. „Am mers pe încredere. Toate solicitările unităţilor de învăţământ au fost aprobate, ţinându-se cont că în fiecare şcoală se cunoaşte cel mai bine numărul elevilor cu situaţia materială precară”, a subliniat Macra. Marin Lupaş a întrebat dacă acum, după aprobarea proiectului de Hotărâre, şcolile mai pot solicita suplimentarea numărului de burse sociale. Răspunsul oferit de administraţia locală a fost unul negativ. „Înainte de începerea anului şcolar am avut întâlniri cu conducerea şcolilor în care s-au stabilit toate condiţiile de acordare a burselor, precum şi alte probleme care ţin de buna organizare a şcolilor. Discuţiile au fost deja purtate”, a precizat Claudia Macra.
Consilierul Lia Ardelean a făcut referire la o problemă legată de… ruşine. Mai exact, a precizat că trebuie făcute mai multe eforturi pentru a-i ajuta pe copiii aflaţi într-o situaţie materială precară, atât să îşi întocmească dosarele, cât şi să fie sprijiniţi să treacă peste ruşinea care îi împiedică pe mulţi copii să se declare săraci.

100%

Ca de final, Cătălin Lazurca a întărit anunţul făcut de Claudia Macra: „100% din solicitările venite din partea şcolilor au fost acoperite”.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !