Bush îşi asumă răspunderea ofensivei din Irak

Bush îşi asumă răspunderea ofensivei din Irak
George W. Bush şi-a asumat întreaga răspundere pentru declanşarea ofensivei din Irak, chiar dacă a recunoscut că decizia a fost luată pe baza datelor eronate furnizate de serviciile americane de informaţii.

“Îmi revine, de asemenea, responsabilitatea de a corecta ceea ce a fost rău, îmbunătăţind capacitatea noastră de a exploata informaţiile”, a subliniat şeful executivului american într-un discurs rostit în ajunul alegerilor legislative din Irak.

Şeful Executivului american a declarat răspicat că doborârea de la putere a lui Saddam Hussein a fost un lucru bun. El a insistat asupra faptului că trupele americane nu pot părăsi Irakul până ce nu vor fi anihilate toate punctele de rezistenţă ale rebelilor terorişti şi ale partizanilor lui Saddam şi până ce forţele de securitate irakiene nu vor fi pe deplin capabile să asigure apărarea poporului irakian.

Acestea sunt obiectivele noastre şi de îndeplinirea lor depinde plecarea noastră din Irak, nu de cine ştie ce calendare fabricate în birourile politicienilor de la Washington, a subliniat sarcastic preşedintele George W. Bush.

Potrivit unui sondaj recent, 56 la sută dintre americani sunt de părere că Irakul progresează pe calea democraţiei, dar 53 la sută cred că prezenţa americană nu reuşeşte să reducă numărul victimelor civile din ţară.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !