Căsătorii de convenienţă, descoperite la Arad

De Alin Gherasim
Căsătorii pentru acte de şedere
Căsătorii pentru acte de şedere
Patru cupluri din Arad au fost „despărţite” de poliţişti după ce s-a descoperit că mariajele au fost înfăptuite numai pe interes.

Pentru un pumn de bani patru arădeni au acceptat să se căsătorească cu persoane cu care nici măcar nu se puteau înţelege. Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Arad, au constatat patru mariaje de convenienţă, trei femei şi un bărbat din Arad acceptând inelul pe deget chiar dacă, poate, nici măcar nu ştiau exact cum îl cheamă pe partenerul lor de viaţă. Tonul a fost dat de patru cetăţeni străini, trei bărbaţi şi o femeie din Togo, Thailanda, India şi Algeria care şi-au căutat „perechea” în judeţul nostru pentru a primi documente de şedere pe teritoriul României. După ce şi-au „pus pirostriile”, cei patru s-au prezentat la Serviciul pentru Imigrări Arad şi au solicitat dreptul de şedere în ţara noastră pe motiv că sunt membri de familie ai unor cetăţeni români. Însă, când au fost verificate, cuplurile nici măcar nu se putea înţelege între ele.

Nu aveau o limbă comună

„Conform procedurilor, poliţiştii au început verificările în cele patru cazuri. Au fost realizate interviuri, vizite la domiciliul conjugal şi discuţii cu persoane din anturaj. În urma verificărilor, poliţiştii de la imigrări au constatat că între soţi nu exista coabitare matrimonială, în două dintre cazuri aceştia nu vorbeau o limbă înţeleasă de amândoi. Totodată, s-au constatat neconcordanţe în declararea datelor cu caracter personal, a circumstanţelor în care s-au cunoscut, soţii fiind inconsecvenţi în declaraţii, aspecte care au condus la concluzia că aceste căsătorii au fost încheiate de convenienţă”, au spus cei de la Serviciul pentru Imigrări. Văzând acest lucru, poliţiştii au refuzat să le ofere dreptul de şedere în ţară mirilor veniţi din Africa şi Asia. „Conform legislaţiei, s-a refuzat prelungirea dreptului de şedere al străinilor şi le-au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României prin care sunt obligaţi să părăsească ţara noastră în termen de 30 zile. Măsura a fost contestată de unul dintre aceştia, însă cererea sa a fost respinsă, instanţa menţinându-i obligaţia de părăsi ţara”, mai arată poliţiştii. Din păcate pentru însurăţei, căsătoria lor le-a fost ruptă de oamenii legii, iar mirii vor trebui să se întoarcă de unde au venit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !