Cazul Abel: o noua infatisare, o noua teorie

De Ioana Costas
Cazul Abel: o noua infatisare, o noua teorie
Peste o săptămâna, Adrian Buleu va avea a treia înfăţişare în procesul în care este judecat pentru omor.

CARAŞ SEVERIN. A treia înfăţişare la Tribunalul Caraş Severin. Este vorba despre procesul în care Adrian Buleu este judecat pentru omor. La ultimul termen, care a avut loc în 5 decembrie, la Tribunalul Caraş Severin a fost audiat un singur martor (Coşa Dimitrie). În 16 ianuarie, judecătorul de caz a decis că urmează să fie audiaţi 5 martori. Astfel, la ultima înfăţişare Tribunalul Caraş Severin a dispus „citarea martorului Paşca Denis cu mandat de aducere. Dispune citarea următorilor martori din rechizitoriu, respectiv Ionescu Roxana, Ionescu Emanuel Roberto, Flueraş Emilia şi Boca Ioan”.

A cerut înlocuirea arestului preventiv

Tot în cadrul aceleiaşi şedinţe s-a judecat şi menţinerea stării de arest preventiv a lui Adrian Buleu. Avocatul acestuia a cerut înlocuirea stării de arest preventiv cu cea a obligării de a nu părăsi ţara, cerere respinsă de magistraţii Tribunalului Caraş Severin. „În baza art. 160/b al. 1, 3 Cod procedură penală rap. la art. 300/2 Cod procedură penală, dispune menţinerea stării de arest preventiv a inculpatului Adrian Buleu, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr. 48/09.05.2013 emis de Tribunalul Arad în dosarul nr. 5176/108/2013, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de omor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 174 alin.1 Cod penal şi distrugere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 217 alin.1, 4, 5 Cod penal, cu aplicarea art. 33 lit.a Cod penal, pe o perioadă de 60 de zile, începând cu data de 05.12.2013 până la data de 02.02.2014, inclusiv. În baza art.139 Cod procedură penală, respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura obligării de a nu părăsi ţara, formulată de apărătorul ales al inculpatului, avocat Bretoteanu Sorin. Cu privire la măsura menţinerii arestării preventive încheierea de şedinţă poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare”, se arată în soluţia Tribunalului Caraş Severin.

O nouă teorie a cadavrului

Ca noutate în acest caz ar fi declaraţiile date în presă de către o persoană care susţine că, potrivit propriei teorii, cadavrul lui Abel Apostol ar putea fi într-o groapă aflată în apropierea casei în construcţii a lui Adrian Buleu, în Sânpaul, iar peste groapă, inculpatul ar fi turnat ciment. Persoana care a făcut aceste declaraţii nu s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad sau la IPJ Arad pentru a sesiza acest lucru, iar surse ne-au spus că persoana „este rudă cu vecinul lui Adrian Buleu şi presupune că astfel s-ar fi întâmplat”. Anchetatorii care au lucrat la cazul Abel Apostol ne-au declarat că s-au efectuat percheziţii atât la domiciliul lui Adrian Buleu din Sânpaul cât şi la cel din municipiul Arad şi nu au fost găsite mijloace de probă. „La vremea respectivă, când dosarul era în supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, au fost efectuate percheziţii la domiciliului lui Adrian Buleu din Sânpaul cât şi de pe raza municipiului Arad şi nu au fost găsite mijloace de probă”, a declarat comisarul şef Adrian Şimon, şeful Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Arad.

CITESTE SI:

Moartea lui Abel, reconstituita la Riviera0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !