Ce se va întâmpla cu Terra dacă oamenii vor dispărea subit

De Valentin Goran
Reactualizat la:
15Comentarii
Ce se va întâmpla cu Terra dacă oamenii vor dispărea subit
Dacă natura a apărut înaintea omenirii, tot ea va rămâne și după ce noi vom dispărea. Vă invităm într-o călătorie imaginară, cu totul aparte, pentru a vedea cum a explodat populația de pe Terra în ultimii 400 de ani și care ar fi scenariul dacă vom dispărea subit.

Suntem tot mai egoiști și ne gândim doar la starea noastră materială, nicidecum la împlinirea spirituală. Omenirea s-a îndreptat spre tehnologie și s-a depărtat de suflet. Pentru bani, distrugem totul în cale, ne îndepărtăm prietenii, înșelăm și mințim fără să ne dăm seama că, la „plecare”, totul rămâne aici. Ne uităm la efemeride și gândim ce trist poate să fie pentru ele să trăiască doar o zi. Ei bine, viața noastră la o medie de 70 de ani în comparație cu vârsta universului este raportată la o milisecundă, poate și mai puțin. Bunătatea, empatia, spiritualitatea, gândurile bune și înțelegerea sunt valori care pot fi regăsite la oameni tot mai greu în secolul XXI. Trăim apusul civilizației noastre. Dar v-ați întrebat vreodată ce s-ar întâmpla cu planeta noastră dacă noi am dispărea subit? Ar mai rămâne vreun semn că noi am fost aici? Ce s-ar întâmpla peste o lună, doi ani, 100 sau chiar mii de ani de la dispariția noastră? Ei bine, vă vom oferi răspunsurile la aceste întrebări, dar și imagini sugestive preluate de pe site-ul www.arteide.org.

De la 1 la 10 miliarde în 400 de ani

AbandonedRailwayinParis„În iulie 2015 populația globului pământesc era de 7,3 miliarde. Se preconizează că populația globală va ajunge la 9 miliarde în 2040, și la 10 miliarde în perioada 2060–2065. Pe planeta noastră trăiesc 7 miliarde de oameni, iar la fiecare cinci zile se nasc încă un milion. În prezent, populația globului este de 10 ori mai mare decât în anul 1.600. Explozia demografică a avut loc datorită îmbunătățirii standardelor de trai și medicale, ceea ce a permis oamenilor să trăiască mai mult decât în secolele anterioare. Populația lumii va continua să crească, putând ajunge în anul 2050 la circa 10,5 miliarde de locuitori”, conform wikipedia.

Ce se întâmplă după oameni

WhereCarsGoToDieBelgium_withTedZindars_Ce s-ar întâmpla dacă oamenii ar dispărea de pe Pământ, ce urme ar rămâne, ce n-ar mai exista niciodată?, sunt întrebările pe care și le-a pus Alan Weisman, autorul cărții „The World Without US – Lumea fără noi”, care și-a imaginat un astfel de scenariu. Iată ce se întâmplă în viziunea lui Weisman:

„2 zile: După încetarea funcționării stațiilor de pompare, metroul din New York s-ar inunda.

7 zile: S-ar termina rezervele de combustibil cu ajutorul cărora se răcește apa din reactoarele nucleare.TreeRootsOutgrowSurroundingSidewalk

1 an: Global, 1 milion de păsări ar supraviețui după ce turnurile radio și de telecomunicații s-ar opri din luminat, iar firele de înalte tensiune s-ar răci. Animalele s-ar întoarce în zona reactoarelor nucleare, care se vor fi topit. Păduchii ar dispărea.

3 ani: Fără căldură, conductele vor exploda în orașele din zonele cu climă temperată și rece. Pereții clădirilor s-ar despărți de tavan, în urma succesiunilor de expandare și contragere a clădirilor. Gândacii ar dispărea în lipsa căldurii din zona temperată.

10 ani: Acoperișurile care aveau deja găuri în urmă cu un deceniu se vor prăbuși.

20 de ani: Canalul Panama va fi închis, reunind Americile. Legumele de grădină se vor transforma în specii sălbatice necomestibile.

100 de ani: Fără comerț cu fildeș, populația de elefanți va creşte de 20 de ori.AbandonedShipInAustralia

300 de ani: Podurile din New York se vor prăbuși. Barajele din toată lumea vor fi inundate. Orașe precum Houston, construite în delta unui râu, vor fi luate de ape.

500 de ani: În zonele cu climă temperată, suburbiile ar redeveni păduri. Printre copaci s-ar găsi bucăți din mașini de spălat, cuptoare și clanțe de plastic.

1000 de ani: Orice perete de piatră va dispărea până acum. Singura structură umană care va rezista vor fi cele construite adânc în pământ.

35.000 de ani: Fierul depozitat în sol va dispărea în sfârșit. Cadmiu dispare după 75.000 de ani.

100.000 de ani: Nivelul de CO2 din atmosferă se va întoarce la nivelul de dinaintea existenței oamenilor.

250.000 de ani: Nivelul de plutoniu din bombele cu plutoniu, a căror carcasă de metal va dispărea de mult timp, s-ar pierde în radiația naturală a Pământului.

Sute de mii de ani: Se vor dezvolta microbi care vor distruge plasticul.AbandonedTempleinAngkorCambodia_withCelinaCancian_

7.200.000 de ani: Compuși chimici toxici realizați de om, precum dioxina, vor exista încă, dar vor fi îngropați.

10.200.000 de ani: Sculpturile din bronz vor fi încă recognoscibile.

3 miliarde de ani: Viața, în forme pe care nu ni le putem imagina, va înflori pe Pământ.

4,5 miliarde de ani: Deșeurile de uraniu vor ajunge la mijlocul existenței. Pământul va începe să se încălzească pe măsură ce Soarele se mărește. Pentru cel puțin încă un miliard de ani, viața microbiană asemănătoare cele de la începutul vieții pe Pământ va depăși orice altă formă de viață.

Peste 5 miliarde de ani: Pământul va arde după ce Soarele înghite toate planetele.

Eternitate: Programele de radio și televiziune, fragmentate, vor călători încă”, ne spune autorul în materialul publicat pe site-ul www.totb.ro.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor