Chinul supravieţuirii

De Diana Dutu
2Comentarii
Maria Bogdan şi familia ei sunt năpădiţi de greutăţi
Maria Bogdan şi familia ei sunt năpădiţi de greutăţi
Se întâmplă la Firiteaz. Casa le-a fost distrusă într-un incendiu. Apoi au apărut problemele de sănătate.

Viaţa li s-a schimbat total în primăvara acestui an. Imediat după Paşti, în noaptea de 14 spre 15 aprilie, le-a luat foc casa. Incendiul a pornit de la un scurtcircuit la instalaţia electrică învechită. A fost suficientă o scânteie care să declanşeze vâlvătaia. În urma incendiului, acoperişul casei a ars în totalitate, dar focul a distrus şi încăperile locuinţei (trei camere, bucătăria şi o magazie), aparatura electrocasnică, mobilierul, haine şi încălţăminte.
Maria Bogdan are 50 de ani şi e agent poştal în Firiteaz. Locuieşte în casa distrusă de incendiu împreună cu fiica sa, Corina Ursa (17 ani), fiul său, Bogdan Ursa (22 de ani), soţia şi copilul acestuia. Fata e elevă la Liceul Tehnologic „Francisc Neuman”, iar fratele ei a lucrat până acum fără forme legale, ca să-şi ajute familia. Mama are un salariu de 900 de lei, iar fiica primeşte o pensie de urmaş de 400 de lei, căreia i se adaugă alocaţia de 80 de lei. Banii sunt mult prea puţini pentru a le asigura mai mult decât supravieţuirea. Şi mai au nevoie de atât de multe!
Chiar dacă acoperişul casei a fost refăcut cu sprijinul Primăriei şi al Bisericii Baptiste din Firiteaz, locuibilă e doar o singură încăpere a locuinţei. Deşi nici această cameră nu are un sistem de încălzire, în ea stau totuşi fiul cel mare şi familia sa. Corina şi mama ei trăiesc într-un spaţiu total impropriu. Se roagă să fie cât mai multe zile plăcute afară ca să poată lăsa uşile deschise, „să intre căldura în casă”.
Cum vă descurcaţi? – am întrebat, firesc. „Ne chinuim” – a fost răspunsul şoptit al Mariei Bogdan. Chinul lor este dublat, acum, de o problemă de sănătate a femeii. Ea are nevoie de o operaţie de cataractă, cu înlocuirea cristalinului. Potrivit medicilor intervenţia se realizează contra-cost, iar preţul este năucitor pentru pacientă: 2.200 de lei! De unde să scoată aceşti bani?

5sigla

Ajutăm!

Jurnal arădean şi Aradon vă provoacă să faceţi un gest frumos. În măsura în care doriţi şi vă permiteţi să o sprijiniţi pe Maria Bogdan şi familia ei, vă invităm să vă oferiţi ajutorul. Foarte importanţi sunt, acum, banii. Se pot face donaţii într-un cont bancar deschis pe numele fetei, Corina Paula Ursa: RO92 PIRB 0200 6612 8300 1000. Pentru alte forme de ajutor (materiale de construcţie, mobilier, aparatură electrocasnică etc.), punem la dispoziţie numărul de telefon al Mariei Bogdan: 0755-285470.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor