Cine și-a pierdut portofelul pe centru?

De Cristian Cotuna
Reactualizat la:
2Comentarii
Cine și-a pierdut portofelul pe centru?
Reprezentanta unui magazin alimentar din Arad a anunțat că a găsit un portofel cu bani în unitate și așteaptă, de o săptămână, ca cineva să-l revendice.

Femeia în magazinul căreia a fost găsit protofelul nu dorește să ofere mai multe informații legate de ce se află în portofel, de teamă că nu cumva banii să îi fie solicitați de către altcineva. Șefa de magazin crede, totuși, că persoana care a pierdut portofelul este o femeie.

Portofelul a fost pierdut în alimentara Delicatese, din Piața Catedralei, colț cu strada Mețianu, în data de 25 aprilie. Imediat după ce au găsit portofelul, reprezentanții magazinului s-au uitat în interior, pentru a vedea dacă în acesta se află și vreun act de identitate. Șefa unității spune însă că cea care l-a pierdut nu avea decât bani în portofel. Femeia și-a dat seama totuși că persoana păgubită este tot o femeie după ce a verificat imaginile de pe camerele de supraveghere, pe care nu dorește nici în ruptul capului să le facă publice, din rațiuni personale. Pentru a putea face identificarea persoanei păgubite cât mai bine, șefa magazinului își rezervă dreptul să pună foarte multe întrebări celor care se vor prezenta să revendice bunul pierdut.

Ce spune însă legea?

Totuși, trebuie spus că, după noul cod civil, găsitorul unui bun este obligat ca, în termen de 10 zile, să îl restituie proprietarului ori, dacă acesta nu poate fi cunoscut, să îl predea organului de poliţie din localitatea în care a fost găsit. Acesta are obligaţia de a păstra bunul timp de 6 luni, fiind aplicabile în acest sens dispoziţiile privitoare la depozitul necesar. Complementar, organul de poliţie va afişa la sediul său şi pe pagina de internet un anunţ privitor la pierderea bunului, cu menţionarea tuturor elementelor de descriere a acestuia.

De asemenea, însușirea bunului găsit, care constă în fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său constituie infracțiune, pedeapsa indicată de art. 216 din codul penal fiind închisoarea de la o lună la 3 luni sau o amendă.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor