Ciupe cere referendum pentru „axa Timişoara- Arad”

De Simion Todoca
4Comentarii
Ionel Ciupe Foto: JA
Ionel Ciupe Foto: JA
Copreşedintele ALDE Arad, Ionel Ciupe, a lansat un atac virulent la adresa primarului Gheorghe Falcă, pe care îl acuză că vrea să transforme municipiul Arad într-o „anexă a Timişoarei”, prin deja celebra „axă Timişoara- Arad”.

Ciupe spune că „după ce din cauza incompetenţei şi a lipsei de profesionalism a administraţiei Falcă, Aradul a rămas un municipiu de rangul doi, acum primarul este gata să facă o nouă „ispravă”: se va ţine o şedinţă comună a consiliilor locale Timişoara şi Arad, la care se va dezbate aşa numita axă Timişoara- Arad. Aşa o numeşte el, numai că primarul Timişoarei, dl. Robu, vorbeşte despre axa Timişoara- Lugoj- Arad, care, practic, ar însemna ca Aradul să devină o anexă a Timişoarei. Îl avertizăm pe primarul Aradului că nu poate să facă de capul lui aşa ceva, că doar arădenii pot decide dacă vor să facă parte dintr-o metropolă, în cadrul unui referendum local”. Ciupe a amintit „cu regret şi dezamăgire” că la împlinirea a 78 de ani de la inaugurarea aeroportului Arad (Aeroport Comercial Ceala), acesta este pe cale de desfiinţare, fără niciun zbor în operare, din cauza incompetenţei managementului. Aceasta, şi pentru că este condus de către un consilier local total lipsit de orice cunoştinţe manageriale, dar „plătit doar pentru a pune pumnul în gura consilierilor care vor să vorbească la şedinţe”. Lucru care i s-a întâmplat chiar lui. Ciupe speră că după alegerile locale din 2016, când Falcă şi ai lui nu vor mai deţine puterea locală, Aeroportul va trece la municipiu. Consilierul municipal a mai vorbit şi despre unele „fantezii” ale primarului, cum ar fi Mureşul navigabil sau Arad, capitală verde. Apropos de spaţii verzi, arată Ciupe, în timp ce Falcă şi ai lui nu sunt în stare de nimic în domeniul spaţiilor verzi, la Timişoara, pe Calea Torontal, vor fi plantaţi 10.000 de arbori. În fine, Ciupe are în pregătire un proiect privind construirea la Arad a celui mai mare centru cultural pentru tineret din ţară, la ora actuală ne(mai)existând niciun club al tineretului. Pentru că a fost vorba despre tineret, chiar în debutul conferinţei de presă Ciupe a transmis condoleanţe familiilor victimelor de la Colectiv şi a salutat acţiunea ISU în cluburi şi alte localuri. „Atrag atenţia executivului din Primărie că în Arad sunt destule cluburi cu probleme, oricând putând avea loc tragedii. Totodată, sper că va fi luat în considerare proiectul meu privind inventarierea clădirilor din municpiu care prezintă risc de accidente, pentru că şi dacă un singur om moare pentru că îi cade tencuiala în cap, tot tragedie se numeşte”.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor