CJA îşi ia avocaţi de „război”

De Alin Gherasim
Avocaţii vor încerca să recupereze 12 milioane de lei
Avocaţii vor încerca să recupereze 12 milioane de lei
ARAD. Consiliul Judeţean Arad vrea să angajeze avocaţi pentru a duce lupta pentru recuperarea a peste 12 milioane de lei.

Scandalul dintre Consiliul Judeţean Arad (CJA) şi societatea Confort SA continuă. De această dată, se mută iar în sălile de judecată. Preşedintele CJA, Nicolae Ioţcu, anunţa în urmă cu două săptămâni că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul înaintat de CJA referitor la sentinţa care a obligat instituţia judeţeană să achite peste 12 milioane de lei către firma timişoreană. Cazul a fost trimis spre rejudecare la Curtea de Apel Timişoara, instanţă care a menţinut sentinţa Tribunalului Arad, sentinţă care obligă CJA la achitarea sumelor. Deoarece Consiliul Judeţean a fost în pericol de a avea conturile blocate, a plătit suma stabilită de instanţă. Acum, însă, vrea banii înapoi. „Suma plătită către Confort SA a fost compusă din două facturi aferente unor lucrări pe care noi nu le-am solicitat. Practic, firma a realizat anumite lucrări de capul ei, după care ne-a cerut nouă bani. Atât Tribunalul Arad, cât şi Curtea de Apel Timişoara au dat câştig de cauză celor de la Confort SA. Însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a casat sentinţa Curţii de Apel şi a trimis dosarul spre rejudecare”, a anunţat Ioţcu.

Bani pentru avocaţi

Imediat după apariţia acestui anunţ, aparatul de specialitate al CJA a întocmit un proiect de hotărâre pentru alocarea sumelor necesare de bani pentru plata avocaţilor care ne vor reprezenta în instanţă. 57.000 de lei vor încasa cei care ne vor reprezenta juridic. Dar această sumă nu a fost pe placul tuturor consilierilor judeţeni. În momentul votului, 12 dintre ei s-au abţinut. Printre aceştia, chiar şi membrii ai PNL, dar vorbim despre vechiul PNL, nu despre consilierii PDL deveniţi, între timp, liberali.

Care este motivul pentru care aleşii au fost reticenţi? Faptul că rejudecarea procesului nu înseamnă, implicit, şi faptul că CJA va câştiga acţiunea. Ca atare există riscul să plătim avocaţii, dar să pierdem procesul. Pe acest principiu, 12 consilieri au ales să se abţină. Cu toate acestea, proiectul de hotărâre a trecut cu votul celor 18 consilieri PDL, UDMR şi PPDD.

Juriştii nu pot

Un alt motiv pentru care hotărârea nu a câştigat aprobarea consilierilor este şi faptul că CJA are patru consilieri juridici care ar fi putut reprezenta Judeţul în procesul cu cei de la Confort SA. Dar cei de la Consiliul Judeţean spun că procesul este unul foarte complex, care i-ar depăşi pe jurişti. În plus, se mai adaugă şi faptul că societatea Confort SA este în insolvenţă. Ceea ce înseamnă că, deşi am putea câştiga procesul, vom reintra destul de greu în posesia banilor. Tocmai acesta este un motiv pentru care CJA spune că are nevoie de reprezentare juridică de specialitate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !