Coco, mascota de pe Bulevardul Revoluției

De Valentin Goran
11Comentarii
Coco, mascota de pe Bulevardul Revoluției
© FOTO: V.Goran
Un pui de cioară, salvat de o arădeancă anul trecut, își duce traiul zilnic printre oamenii și mașinile parcate între liniile de tramvai de pe Bulevardul Revoluției, din dreptul Bisericii Roșii.

Va împlini în curând un an de zile. A trecut pe lângă moarte, a fost adoptată de un suflet nobil, iar acum, după ce și-a revenit, tronează pe mașinile din parcarea dintre liniile de tramvai din dreptul Bisericii Roșii de pe Bulevardul Revoluției. Este vorba de Coco. O cioară care poate fi observată cât e ziua de lungă tronând pe mașinile parcate. Este foarte prietenoasă, nu îi este frică de oameni.

VIDEO: V. Obșitoș

„Adopția”

Arădeanca Viorica Agud este cea care a avut grijă de Coco. „Din primăvara anului trecut am găsit acest pui de cioară bolnav. Era mic și încă nu își schimbase puful. Era atâta de slăbit încât nu putea să stea decât culcat. Seara l-am văzut și nu l-am putut lua atunci că aveam un tratament de făcut. Următoarea dimineață, după ce a supraviețuit nopții, l-am luat. Mi s-a făcut milă când l-am luat de pe jos, nu a recționat în niciun fel. Au urmat două săptămâni în care l-am îndopat cu apă și vitamine, încă nu știam atunci dacă va rezista. După aceea a început să zboare prin casă. Când am văzut că zboară mai bine, am ieșit cu el aici, lângă liniile de tramvai, și a început să zboare. I-am dat apă cu pipeta, vitamine și l-am dus în casa mea la căldură de fiecare dată când era foarte frig afară chiar pe mâna mea. I-am dat să mănânce mâncare de pisici care are multe proteine și diferite semințe. Ea vine tot timpul la mine, se așează pe mâna mea. Am o cușcă mare de 1,2 metri lungime pe 0,9 metri lățime și 0,6 metri înălțime. Intră singur în cușca ei, iar dimineața, dacă nu plouă, îi dau drumul. Când plouă, din păcate, nu face față deoarece i se udă penele”, se confesează arădeanca.

Coco este îndrăgit

Dar ce spun arădenii despre Coco? „Am avut o vecină care a avut tot așa o pasăre de mult timp. Eu cred că aceste păsări sunt inteligente, asta chiar dacă noi nu le dăm atâta importanță. Până la urmă, orice animal poate să fie inteligent, la fel cum un câine, de exemplu, este inteligent și o pasăre poate să fie. Uitați-vă, de exemplu, la papagali. Îmi place Coco fiindcă este cuminte”, ne spune un arădean.

Cele mai inteligente păsări

Am stat de vorbă și cu președintele Asociației Excelsior din Arad, Mihai Pascu, care ne explică: „Având în vedere că majoritatea ciorilor stau în preajma oamenilor, din cauza resturilor de mâncare, a gropilor de gunoi, nu este ceva ieșit din comun această apropiere. Este ceva comun, dar nu neobișnuit. Să nu uităm că ciorile sunt înrudite cu corbii, stăncuțele, făcând parte din familia corvidelor, fiind cele mai inteligente păsări. Din această cauză ele pot relaționa mai bine, învață foarte repede de la oameni. Am văzut chiar corbi dresați și chiar se pretează. Dacă este sănătoasă fizic, are șanse bune să supraviețuiască și să se reintegreze. Instinctul ar trebui totuși să o conducă, până la urmă, spre celelalte rudenii mai apropiate ale ei și să poată să se hrănească la fel ca celelalte ciori din municipiu”, a încheiat Pascu.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor