Colegiul National “Vasile Goldis” a devenit Scoala Europeana

De Monica Ardelean
1Comentariu
Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad FOTO:JA
Colegiul Național „Vasile Goldiș” Arad FOTO:JA
O singură şcoală arădeană din trei a fost declarată câştigătoare în competiţia pentru titlul Şcoală Europeană.

ARAD. Trei şcoli arădene pretendente la titlul de „Școală Europeană” și-au depus candidaturile la minister dar, anul acesta o singură școală a și primit titlul: Colegiul Național „Vasile Goldiș”. Au mai fost pe listă Liceul Pedagogic și Școala generală „Avram Iancu” Arad, care însă au obținut un punctaj prea mic pentru a fi declarate câștigătoare. Lista a fost afișată pe site-ul Ministerului Educației și urmează ca în următoarea perioadă să fie înmânate și diplomele.

„Publicarea de către Ministerul Educației a listei unităților de învățământ declarate “Școală Europeană” în cadrul competiției naționale, a reprezentat o veste foarte bună care ne-a bucurat și ne-a dat satisfacție confirmând încă o dată trendul ascendent pe care se află școala. Conferirea acestui titlu este rezultatul unei viziuni clare cu obiective și proiecte precise pe care le urmărim în mod consecvent să le realizăm și al faptului că întreg colectivul școlii formează o echipa unitară, coerentă și motivată. Instituția noastră de învățământ a derulat numeroase proiecte internaționale sau naționale iar altele au fost recent depuse și așteaptă cu speranță aprobarea” a declarat Eugen Bocăniciu, directorul școlii câștigătoare.

Titlul de Școală Europeană se acordă pentru 3 ani, după care trebuie ca școlile să facă din nou aplicația. La finele anului trecut în Arad erau declarate 7 școli europene, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Arad, o parte din ele însă și-au pierdut titlul în acest an (au trecut cei trei ani).

Competiția a fost lansată în 2014 și se adresează numai unităţilor de învăţământ preuniversitar implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor