Compania de Autostrazi, executata silit de Aeroportul Arad

De Alin Gherasim
1Comentariu
Compania de Autostrazi, executata silit de Aeroportul Arad
Aeroportul Arad va primi 2,9 milioane de lei pentru terenul pe care l-a acordat Companiei de Autostrăzi pentru construcţia centurii.

ARAD. Au trecut cinci ani de zile de când Aeroportul Arad şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) au căzut la o înţelegere în privinţa unui teren, înţelegere pe care drumarii nu şi-au respectat-o nici până în prezent. La vremea respectivă, CNADNR solicita aerogării noastre un teren de peste patru hectare pentru construcţia centurii în regim de autostradă a municipiului Arad. Fără mari pretenţii financiare, reprezentanţii Aeroportului Arad au acceptat cedarea terenului, dar cu o singură condiţie: ca CNADNR să plătească relocarea balizajului. Iar drumarii au acceptat. Însă de la vorbă până la faptă a fost mult. Aeroportul a cerut banii de nenumărate ori de la companie, dar degeaba. Deoarece aerogara nu era funcţională fără un nou balizaj, aeroportul a suportat din fondurile proprii realizarea acestuia şi relocarea lui.

Procese şi procese

Însă reprezentanţii Aeroportului Arad nu au stat cu mâinile în sân şi au deschis acţiuni în instanţă pentru a recupera fondurile investite, adică peste 2,9 milioane de lei. După vreo doi ani de procese, s-a ajuns şi la o finalitate: CNADNR a fost executată silit, iar aerogara noastră va primi banii. „Un executor judecătoresc a executat compania de autostrăzi. Nu a fost nevoie de poprire pe conturi sau alte măsuri, executarea a fost realizată prin înţelegere amiabilă”, a anunţat Dan Bălăcel, directorul Aeroportului Arad. Aşa că, în viitorul foarte apropiat, cele 2,9 milioane de lei vor ajunge în conturile aerogării. Totodată, şi cheltuielile legate de executarea silită, dar şi cheltuielile pricinuite de procesele intentate de către aeroport vor fi suportate tot de către CNADNR.

Bătălie lungă

A fost nevoie de o bătălie lungă de cinci ani de zile pentru a se face dreptate, dar, într-un final, Aeroportul Arad a ieşit învingător din această luptă. Deşi înţelegerea iniţială a fost parafată şi semnată de reprezentanţii aerogării şi de către cei ai CNADNR, aceştia din urmă au ales să nu o respecte. A fost nevoie de instanţe şi executări silite pentru ca banii să fie recuperaţi de aeroport.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor