Concert de Anul Nou la Palat

De JA-V.F.
Se repetă pentru concertul din această seară FOTO: V.F.
Se repetă pentru concertul din această seară FOTO: V.F.
ARAD. Filarmonica de Stat prezintă astăzi, pe scena Palatului Cultural, primul concert din 2012.

Împrumutând din tradiţia marilor centre culturale ale lumii, primul eveniment muzical organizat în anul 2012 de către Filarmonica de Stat din Arad este Concertul de Anul Nou. Concertul va avea loc astăzi, 5 ianuarie , cu începere de la ora 19, şi va fi susţinut în sala mare a Palatului Cultural. Orchestra Simfonică a Filarmonicii va fi dirijată de maestrul Dorin Frandeş, având în program lucrări de Johann şi Josef Strauss, Franz Lehar, Emile Waldteufel, Iosif Ivanovici etc.

Evenimentul de la Arad – după cum ne spunea, ieri, într-o conferinţă de presă, Alin Văcean, directorul filarmonicii arănene – se doreşte a fi un „frate mai mic“ al Concertului de Anul Nou susţinut de Orchestra Filarmonicii din Viena, a cărui primă reprezentaţie a avut loc în anul 1939, fiind dirijat de Clemens Krauss. Concertul de la Viena este televizat în jurul lumii la o audienţă estimată de aproximativ un miliard de telespectatori în 44 de ţări. Muzica este în principal cea a familiei Strauss, iar florile care decorează sala de concert Wiener Musikverein sunt donate anual de către oraşul San Remo din Italia. Printre dirijorii Concertului de Anul Nou de la Viena se numără Lorin Maazel, Herbert von Karajan, Claudio Abbado, Carlos Kleiber, Zubin Mehta, Riccardo Muti, Nikolaus Harnoncourt, Seiji Ozawa, Daniel Barenboim sau George Prêtre.

De la Eminescu, la Ceaikovski

Revenind la Mica Vienă, următorul concert care va fi susţinut la Filarmonica de Stat din Arad va avea loc în data de 12 ianuarie, de la ora 19 şi va fi dedicat poetului nostru naţional, Mihai Eminescu. Programul muzical şi literar va fi susţinut de Corul Academic al Filarmonicii din Arad, dirijat de Robert Daniel Rădoiaş şi de actorul Valentin Voicilă.

Seara de 19 ianuarie va fi dedicată unui Medalion Piotr Ilici Ceaikovski. Concertul, care va începe de la ora 19, va fi susţinut de Orchestra Simfonică şi va fi dirijat de maestrul Cristian George Neagu. Din program vor face parte uvertura fantezie „Romeo şi Julieta”, „Lacul lebedelor” – Suita de balet şi „Frumoasa din pădurea adormită” – Suita de balet, toate semnate de Piotr Ilici Ceaikovski.

Tribuna tinerelor talente

Ultimul concert al lunii va avea loc în data de 26 ianuarie, de la ora 19 şi va constitui un nou episod din seria „Tribuna Tinerelor Talente”. Concertul va fi dirijat de maestrul Dorin Frandeş şi se va realiza cu participarea elevilor de la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi“ din Arad.

„Pentru Concertul de Anul Nou toate biletele au fost vândute” (Alin Văcean)0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !