Contribuţia minimă lunară de asigurări sociale: 247 lei

De Diana Dutu
Contribuţia minimă lunară de asigurări sociale: 247 lei
Începând de la 1 ianuarie 2016, venitul lunar minim asigurat înscris în contractul de asigurare socială este de 938 lei.

Casa Judeţeană de Pensii informează că, în conformitate cu prevederile Legii 340/2015, a bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2016 este de 2.681 lei. Potrivit Legii 227/2015 privind Codul fiscal, cota de contribuţie de asigurări sociale pe anul 2016 pentru condiţii normale de muncă este de 26,3%. Baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale pentru asiguraţi o constituie venitul lunar asigurat, înscris în contractul de asigurare socială, dar nu mai puţin decât suma reprezentând 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, respectiv 938 lei şi nici mai mult de 5 ori valoarea acestuia, respectiv 13.405 lei.

„Anunţăm persoanele asigurate în sistemul public de pensii pe bază de contract de asigurare socială, al căror venit asigurat înscris în contractul de asigurare socială, încheiat cu Casa Judeţeană de Pensii Arad este mai mic decât suma reprezentând 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, respectiv 938 lei, că începând cu data de 1 ianuarie 2016, venitul lunar minim asigurat înscris în contractul de asigurare socială este de 938 lei, iar contribuţia minimă lunară este de 247 lei” – precizează Mihaela Vasil, director al Casei Judeţene de Pensii Arad.

Carnete de muncă

Persoanele care au depus carnetul de muncă la Casa Judeţeană de Pensii Arad şi nu l-au ridicat, sunt rugate să se prezinte la sediul CJP Arad situat pe strada Voluntarilor, nr.2A, camera nr.9, cu actul de identitate pentru ridicarea carnetului de muncă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !