Creşte traficul la frontieră! Poliţiştii de frontieră arădeni sunt pregătiţi

De Ioana Costas
1Comentariu
Creşte traficul la frontieră! Poliţiştii de frontieră arădeni sunt pregătiţi
Ca în fiecare an, în luna decembrie, în punctele de trecere a frontierei, se prefigurează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, sens în care, pentru evitarea aglomerărilor, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient, operativ şi civilizat.

Astfel, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad a luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră, în limita configuraţiei acestora. Pentru evitarea aglomerărilor, reprezentanţii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad reaminteşte care sunt punctele de frontieră existente la graniţele de pe raza judeţului Aradului: Punctul de Trecere a Frontiere Nădlac-Nagylak, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, Punctul de Trecere a Frontierei Turnu-Batonnya şi Punctul de Trecere a Frontierei Vărşand-Gyula.

„Reamintim că începând cu luna noiembrie, Poliţia de Frontieră Română, în cooperare cu celelalte instituţii care au atribuţii în punctele de trecere a frontierei, efectuează verificări sistematice cetăţenilor din state membre UE şi non-UE care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, în conformitate cu prevederile legislaţiei interne şi internaţionale. Scopul acestor măsuri este prevenirea tranzitării frontierei de către persoane provenite din state aflate în zonele de conflict, care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe. În acest sens, apelăm la înţelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă şi precizăm că au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare”, a declarat comisarul şef Iancu Daniel, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.
De asemenea, Poliţia de Frontieră a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Informaţii privind punctele de trecere a frontierei sunt disponibile pe pagina de internet a Poliţiei de Frontieră Române: www.politiadefrontiera.ro.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor