Criză de forţă de muncă

1Comentariu
Gheorghe Falcă
Gheorghe Falcă
ARAD – Primăria le cere constructorilor să-şi redimensioneze capacităţile de producţie şi forţa de muncă.

Criză de forţă de muncă în municipiu. Aceasta a fost una dintre concluziile întrunirii dintre reprezentanţii firmelor de construcţii din Arad şi ai unor operatori de utilităţi, oficialii Primăriei Arad şi reprezentanţii Direcţiei tehnice. Cu ocazia întrunirii, Primăria a prezentat o listă a investiţiilor prevăzute a fi realizate în cursul anului 2007, precum şi sumele prevăzute pentru investiţii în bugetul Aradului. Cele două părţi au insistat pe problema cea mai mare cu care se confruntă firmele de construcţii din Arad şi anume lipsa forţei de muncă, în special a celei calificate.

„Am dorit să transmitem un semnal clar constructorilor arădeni şi anume acela că administraţia este pregătită pentru demararea investiţiilor, că am alocat peste 43 % din buget pentru investiţii şi ne-am dori ca acestea să fie realizate în principal de firme arădene”, a punctat, la finele întrevederii, primarul. Gheorghe Falcă speră că firmele „au înţeles demersul nostru şi că vor şti să-şi redimensioneze capacităţile de producţie şi forţa de muncă în aşa fel încât să devină cât mai competitive”. Criza forţei de muncă a atins nu numai Aradul, ci şi alte localităţi din judeţ, aşa cum a fost cazul oraşului Pecica. Aici s-a încercat rezolvarea problemei prin atragerea de forţă de muncă din Ungaria.
A.B.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor