Cum stăm cu Aradul? Dar cu sănătatea?

De Adriana Barbu
Consultările se ţin la Primăriei Foto: JA
Consultările se ţin la Primăriei Foto: JA
Primăria a început seria consultărilor publice pe tema sistemului de sănătate din Arad şi a PUG-ului. Arădenii sunt invitaţi să îşi spună părerea doar despre PUG.

Gata cu joaca? Începe seria de consultări publice. Cât de serioase vor fi acestea, vom vedea. Cert este că anunţul cum că s-a dat startul la consultări a fost făcut public aşa că cel puţin începutul e bun. Primul anunţ făcut pe această temă de Municipalitate a vizat seria de consultări publice în vederea elaborării Strategiei de Dezvoltare a Sănătății în municipiul Arad. În cursul zilei de miercuri, 30 septembrie, a avut loc întâlnirea pe grupuri de lucru la care au participat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, Colegiului Medicilor, Asociației Medicilor de Familie, Casei Județene de Asigurări de Sănătate, ai principalilor furnizori de servicii medicale din sistemul public și privat, precum și din partea Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Crucii Roșii, Asociației Distroficilor Musculari, Asociației Studenților Mediciniști și ai ONG-urilor.

Mai mult la PUG

La o zi distanţă un alt anunţ privind consultările a fost urcat pe pagina de internet a Primăriei Arad: consultări publice, propuneri preliminare privind „Actualizare P.U.G.”. În cadrul acestui anunţ, Primăria Municipiului Arad a informat că au început consultările publice asupra propunerilor preliminare « Actualizare Plan Urbanistic General » elaborate de I.N.C.D URBAN-INCERC BUCUREȘTI. Cel puţin în acest caz arădenii ştiu unde poate fi consultată documentaţia, ca să-şi facă o idee de cum ar urma să arate Aradul în viitor. PUG-ul în forma în care este acum poate fi consultat pe site-ul www.primariaarad.ro, link-ul fiind pus chiar în anunţ, sau la sediul instituţiei (la Serviciul Dezvoltare Urbană și Protejare Monumente). Ba mai mult, în acest caz, publicul, arădenii simpli sunt invitaţi să transmită observații asupra documentelor în format scris, până în data de 13.11.2015, la sediul Primăriei sau pe adresa de email pma@primariaarad.ro. Şi încă o informare pe tema PUG: în a doua parte a lunii octombrie, Primăria va organiza o serie de dezbateri publice asupra propunerilor.

Cu tăceri la sănătate

Cât despre sănătate, aici tăcere. Nu tu dezbateri, nu tu sugestii şi propuneri, nu tu documente de studiat. Dar cine a spus vreodată că e uşor şi simplu cu sistemul de sănătate arădean şi cu dezvoltarea lui?

Taguri: , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !