Curatenia vine de la Sebis

De Simona Butaru
Curatenia vine de la Sebis
Contractul de salubrizare a piețelor a fost atribuit la prețul de 269.918 deja celebrei firme din Sebiș, PANIPROD H&R SRL.

ARAD. Societatea Comercială Târguri, Oboare și Piețe, din subordinea Primăriei, a anunțat de curând atribuirea contractului de servicii de salubrizare a piețelor din Municipiul Arad. La licitaţia organizată acum nu s-a prezentat decât un singur ofertant, care a şi fost desemnat câştigător. Iar câştigătorul e nimeni altul decât deja celebra firmă PANIPROD H&R SRL.

Este aceeași firmă de la care Primăria Arad a contractat, din 2009, lucrări de reparații, întreținere, montare, demontare echipamente de joacă, spații de agrement și mobilier urban și de la care a achiziționat, în ultimii ani, mobilier urban, constând din peste 700 de bănci și 600 de coșuri de gunoi stradale, rasteluri pentru biciclete, care a fost montat pe domeniul public al orașului. Şi firma despre care Opoziţia din Arad spune că a vândut scump mobilierul din Parcul Pădurice, la preţuri de câteva ori mai mari decât cele de pe piaţă.

 

Curățenie și deszăpezire

Revenind la noul contract prins de firma din Sebiş, aceasta se va ocupa, conform contractului semnat cu TOP, de măturat, întreţinerea curăţeniei în timpul programului de funcţionare, precolectarea de deşeuri (golirea containerelor), spălat, în baza unui grafic prestabilit, deszăpezit şi încărcarea zăpezii în utilajele de transport care vor fi asigurate de către achizitor.

Totodată, „prestatorul va asigura dotarea cu numărul necesar (solicitat) de pubele şi containere”, aşa cum se arată în documentația de licitație. Numărul total de pubele (120 litri sau 140 litri) necesare pentru precolectarea deşeurilor din pieţe este de 93, iar numărul total de containere de 1,1 metri cubi necesar este de 30 bucăţi. Firma are obligaţia şi de a asigura împotriva furtului pubelele şi containerele.

Valoarea estimată a contractului a fost de 270.000 lei, iar în urma licitaţiei suma a fost stabilită la 269.918 lei. Ceea ce înseamnă că economia făcută de SC TOP SA în urma stufoasei proceduri a fost de… 1.000 de lei.

 

Cu sebişenii din 2010

Firma câştigătoare se ocupă de salubrizarea pieţelor încă din 2010. În 2010, pentru contractul cu valoarea estimată de 280.000 lei fără TVA s-au luptat 4 ofertanți. SC TOP SA a semnat cu câştigătorul un contract în valoare de 136.008,88 lei fără TVA. În 2011, au fost 2 ofertanți, iar valoarea estimată a fost 250.000 lei fără TVA. Contractul a fost semnat pentru 235.549,28 lei fără TVA. În 2012, a fost unic ofertant, valoarea estimată de 240.000 lei fără TVA reducându-se în urma licitaţiei la 232.549,28 lei fără TVA. Deja consacrat ca singur ofertant, PANIPROD H&R SRL nu a mai redus acum preţul estimat de societatea din subordinea CLM.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !