Curg sesizările la ITM Arad

De Valentin Goran
1Comentariu
Curg sesizările la ITM Arad
Neacordarea drepturilor salariale este principala nemulţumire a arădenilor care au sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă.

ARAD. Nu mai puțin de 172 de petiții au fost înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă Arad în primele patru luni ale acestui an. Potrivit reprezentanților instituţiei, din totalul petițiilor depuse, cele mai multe, 96 la număr, au fost înregistrate pentru neacordarea drepturilor salariale. Arădenii au mai depus la ITM 9 petiţii pentru neîntocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, 6 pentru neîntocmirea actelor de încetare a raportului de muncă, 3 pentru desfacerea contractului de muncă la iniţiativa angajatorului în perioada de incapacitate temporară de muncă, 2 pentru neplata obligaţiilor către bugetul asigurărilor sociale de stat, 6 pentru nerespectarea normelor de securitate şi sănătate în muncă, 14 pentru neplata orelor suplimentare şi 36 diverse.

Amenzi

Reprezentanții ITM Arad atrag atenția atât angajatorilor cât și angajaților că nerespectarea dispozițiilor privind munca suplimentară constituie contravenție și se sancționează ca atare. „Nerespectarea dispoziţiilor privind munca suplimentară, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei. Angajatorii care primesc la muncă până la 5 persoane fără a încheia un contract individual de muncă sunt pasibili cu amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei, pentru fiecare persoană identificată. Pentru prestarea muncii de către o persoană fără încheierea unui contract individual de muncă, amenda este de la 500 lei la 1.000 lei”, a declarat Ecaterina Isac, inspector șef ITM Arad.

Taguri: , , , ,


1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor