Da-l dracului de stat, hai sa-l belim !

De Simion Todoca
1Comentariu
foto Simion Todoca
foto Simion Todoca
Una dintre metodele de a câştiga bani cu ghiotura de pe urma prostimii care plăteşte taxe şi impozite a fost şi rămâne mimarea unui proces împotriva statului, respectiv primăriei.

Ţi-a căzut pata pe o clădire din centru, care nu a fost revendicată de nimeni şi este în patrimoniul Primăriei ? Sau pe un teren aflat, întâmplător, exact pe viitoarea şosea de centură ? Nicio problemă, chiar şi cel mai prostănac notar este capabil să-ţi fabrice un fals certificat de moştenitor, pe baza căruia să ceri primăriei să-ţi dea ce ţi se cuvine. Te duci cu documentul la primărie şi îl depui. Juriştii de acolo, doar dacă sunt chiori sau nu ştiu să citească nu văd că hârţoaga pute de la o poştă a fals, dar nu te descurajează, îţi spun să mai revii. Şi revii, şi iar revii, până când, la un momentdat un funcţionar „binevoitor” îţi sugerează să dai primăria în judecată, iar dacă instanţa va decide că ai dreptate, primăria îţi va da dreptul. La judecarea procesului cu primăria, juriştii acesteia vor avea mare grijă…să nu se prezinte, ca să nu-ţi facă ţie probleme. Chiar dacă, din întâmplare, pierzi, faci apel, recurs şi alte cele, la care, iarăşi, nimeni nu te va contrazice. Evident, se aplică legea lui OHM, adică „eşti om cu mine, sunt om cu tine”, juriştii primăriei îşi primesc răsplata bine meritată.

Cam aşa ceva face, la ora actuală, Băsescu, având sprijinul total al celor de la RAPPS. Băsescu, nici mai mult nici mai puţin, dă în judecată statul şi RAPPS, care refuză să-i atribuie locuinţă şi cabinet de lucru, conform prevederilor legale. Ponta şi RAPPS se apără, spunând că Băsescu a primit nu mai puţin de şapte oferte, dar lui i-a picat pata pe una dintre cele două domenii imense- vile plus teren- de la Snagov. Ponta se ţine tare pe poziţie, numai că tare mă tem că îi va da lui Băsescu exact ce vrea, în baza unei decizii a Tribunalului. RAPPS, care este dată în judecată, face pe niznaiul doar de formă, ca să nu se prindă Ponta (în eventualitatea că nu ştie) că totul a fost aranjat dinainte. Mai exact, în Procesul Verbal referitor la inspectarea celor şapte locaţii, reprezentantul RAPPS, specialistul, scrie negru pe alb că doar două- exact, domeniile din Snagov- corespund prevederilor legale în vigoare referitoare la condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească reşedinţa unui fost şef de stat. Sigur, nu există absolut nicio prevedere legală în acest sens, dar ce contează ? Fie statul îi dă lui Băsescu una din cele două vile cu terenuri aferente de zeci de mii de metri patraţi, cu piscină şi lux orbitor, fie acţionează statul în instanţă. Statul va spune- vezi, Doamne- că a fost o decizie a justiţiei şi trebuie s-o respecte, bla, bla, bla, când, de fapt, tocmai el, prin reprezentantul RAPPS, a săvârşit porcăria.

Atâta vreme cât statul este jefuit de către propriii săi reprezentanţi, România şi românii nu au nicio şansă de mai bine”1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor