Dati afara chiar de 1 Mai

De JA-A.G.
Dati afara chiar de 1 Mai
ARAD. Sindicaliştii susţin că cei din conducerea CET Hidrocarburi au un singur scop: să concedieze 80 de oameni.

Programul de disponibilizări de la CET Hidrocarburi se află, în prezent, în faza de negocieri cu sindicatele. Reprezentanţii angajaţilor care urmează să fie concediaţi spun că, săptămânal, se poartă câte o şedinţă de negociere, dar încă nu s-au tras concluziile.

„Până prin luna martie vom purta negocierile în speranţa de a câştiga drepturile atât pentru cei care vor fi daţi afară, cât şi pentru cei care vor rămâne angajaţi”, a declarat Ilie Don, liderul sindicatului Cartel Alfa Arad.

Potrivit declaraţiilor liderului de sindicat, în prezent se poartă discuţii pentru angajaţii CET H care vor rămâne la actualele locuri de muncă. „Noi vrem să aflăm dacă cei rămaşi vor putea să îşi desfăşoare normal activitatea. Iar acest aspect este unul foarte important, dacă este să ne luăm după faptul că, şi în prezent, un operator trebuie să deservească ziua trei şi noaptea şase puncte termice”, a declarat Don.

Ţinând cont că cei 80 de muncitori care urmează să fie disponibilizaţi reprezintă aproximativ 25 la sută din totalul angajaţilor CET H, Don priveşte cu neîncredere spre viitor. „Dacă şi cu cei 80 de angajaţi din prezent munca este atât de aglomerată, ce se va întâmpla după disponibilizarea acestora? Aceasta este întrebarea la care vrem să ne răspundă conducerea CET. Ne interesează ce se va întâmpla cu societatea după disponibilizări. Dar cei de aici au un scop precis: să concedieze 80 de oameni şi atât”, ne spune liderul sindical.

Ilie Don a vorbit şi despre programul de disponibilizări şi despre cât de „bine-venit” este acest program în momentul de faţă. „Este cel puţin ciudată decizia conducerii CET H de a iniţia un program de disponibilizări acum. Şi nu dau afară câţiva oameni, ci 80, adică aproximativ 25 la sută din angajaţi. Asta în condiţiile în care nu au fost efectuate modernizări ale centralei, nu au fost automatizate maşinile şi uneltele de lucru, iar tot aceeaşi muncă trebuie făcută cu salariaţii care rămân. Am văzut, pe alocuri, deschidere din partea reprezentanţilor conducerii la negocierile cu sindicatele, dar aceştia au un singur scop, indiferent de consecinţe: să dea afară 80 de oameni”, a concluzionat liderul Cartel Alfa Arad

Şomeri de la 1 Mai

Potrivit declaraţiilor liderului sindical Ilie Don, cel mai probabil contractele de muncă ale celor 80 de persoane vor fi închise la sfârşitul lunii aprilie. Ca o ironie a sorţii, angajaţii CET vor fi traşi pe dreapta din data de… 1 Mai (muncitoresc).

alin.gherasim@informmedia.ro0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !