Decoratii fara promisiuni

De Simona Butaru
Decoratii fara promisiuni
Ministrul Mircea Duşa spune că Armata este pregătită de mutarea din Cetate, dar aşteaptă o locaţie nouă amenajată corespunzător.

ARAD. „Când locaţia din Gai este operaţională, predăm Cetatea municipalităţii pentru a fi valorificată”, a subliniat ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ieri, la Arad. Oficialul s-a aflat într-o scurtă vizită cu ocazia decorării drapelului de luptă al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” în semn de recunoştinţă pentru curajul militarilor arădeni care au îndeplinit misiuni în Afganistan. Ministrul a întărit ieri ideea că totul depinde acum de acţiunile primăriei. „Am mai afirmat că, în momentul în care avem condiţii să ne mutăm, când noua locaţie va fi amenajată pentru a deservi aplicaţiile militare, o vom face. Am discutat cu primarul Gheorghe Falcă, cei de la Minister au discutat cu Primăria Arad pentru a găsi soluţii şi banii necesari pentru amenajarea de clădiri şi utilităţi”, a declarat ministrul. În urma discuţiilor dintre administraţia locală şi cea centrală, a confirmat Duşa, s-a mai redus numărul de clădiri care ar fi trebuit amenajate pentru Armată.

Drapelul de luptă al militarilor arădeni din cadrul Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, care s-au întors recent din Afganistan, a fost decorat ieri cu Ordinul „Virtutea Militară”. Ceremonia de înmânare a decoraţiei a avut loc în Cetatea Aradului, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa.

Ministrul a precizat că decorarea drapelului de luptă al batalionului care s-a întors în această vară din Afganistan a fost făcută în semn de recunoştinţă pentru curajul de care militarii arădeni au dat dovadă în unul dintre cele mai dificile teatre de operaţiuni din lume.

„Decorarea drapelului vostru de luptă este o decorare făcută din suflet şi responsabilitate pentru faptele de vitejie, pentru felul în care v-aţi îndeplinit misiunile”, a spus Duşa. Ministrul a ţinut să mulţumească militarilor pentru profesionalism şi responsabilitate militară şi pentru faptul că au îndeplinit misiuni multiple şi complexe în Afganistan. Cu această ocazie s-au făcut şi câteva avansări în grad înaninte de termen. La eveniment au fost prezente mai multe oficialităţi locale: IPS Timotei Seviciu, arhiepiscop al Aradului, prefectul Cosmin Pribac, subprefectul Radu Stoian, viceprimarul Cătălin Ţiţirigă, deputatul Dorel Căprar.

„Anul acesta în teatrul de operaţiuni Afganistan au participat peste 500 de militari din cadrul Batalionului 1 Manevră, din care 300 din cadrul Batalionului 191 Infanterie Colonel „Radu Golescu”. Este prima decoraţie primită de către Batalionul 191 Infanterie din 1995 de când a primit drapelul de luptă”, a declarat colonelul Iulian Daniliuc, comandantul Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !