Dezbatere cu repetiţie pe tarifele de la ştrand

De Adriana Barbu
3Comentarii
Dezbatere cu repetiţie pe tarifele de la ştrand
Premieră printre dezbaterile publice organizate de Primăria Arad: un proiect de hotărâre beneficiază de două dezbateri publice înainte de vot!

Anunţ şoc făcut de Primăria Arad, marţi, 2 iunie: va organiza, joi, o nouă dezbatere publică pe tema proiectului prin care câţiva aleşi locali din AGA de la Recons propun majorarea tarifelor de intrare la ştrand şi patinoar. Ce este inedit în acest anunţ? Ce fapt vine să stabilească o premieră? Proiectul în cauză a trecut deja printr-o dezbatere publică în urmă cu două săptămâni. Ba chiar a adunat ceva oameni şi propuneri la respectiva dezbatere. Nu multe, dar câteva tot s-au strâns. De parcă nu ar fi fost de ajuns, acelaşi proiect a stat pe masa de vot a aleşilor locali municipali în şedinţa CLM de vineri. A fost retras, însă, chiar vineri, de pe ordinea de zi a şedinţei, alături de alte proiecte, fără ca cineva să dea vreo explicaţie în plen.
Anunţul făcut marţi de Primăria Arad vine să arate că ceva probleme sunt în spatele acestui proiect de are nevoie de încă o dezbatere publică, în completarea celei dintâi. Conform anunţului făcut de Primărie, la „proiectul de hotărâre privind modificarea tarifelor în zonele de agrement Ştrand Neptun şi Patinoarul Municipal Arad, prestate de SC Recons SA Arad”, pentru care se organizează o nouă dezbatere publică, cetăţenii sunt invitaţi să îşi exprime părerea, toate recomandările formulate în cadrul acestei noi dezbateri urmând a fi înaintate CLM.

Dar de ce o a doua dezbatere pe proiectul în care se propune scumpirea tarifelor la ştrand?
Conform explicaţiilor ce ne-au fost furnizate de reprezentanţii Primăriei Arad, această a doua întâlnire se datorează, sau mai degrabă este cauzată de faptul că, la prima dezbatere, iniţiatorii proiectului au lipsit. Fapt şocant în viziunea noastră: tocmai cei care susţineau majorarea pentru care erau chemaţi arădenii să-şi spună părerea lipseau de la eveniment! Cu o doză de justificare, mică, extrem de mică, şi câteva scuze, desigur, dacă amintim faptul că la debut proiectul avea cinci iniţiatori din care au rămas doar trei. Totul, după retragerea de pe listă a aleşilor PSD, membri în AGA la Recons, care au revenit la decizia lor de a susţine majorările. Au rămas să susţină proiectul de majorare a tarifelor la ştrand şi patinoar doar consilierii locali Cismaşiu Mariana, Gligor Teodor, Farcaş Ioan, toţi din PNL, care, însă, nu au ajuns să-şi spună argumentele pentru majorarea cerută din prima pentru că… nu au venit la dezbatere. Ca atare, joi, va avea loc o nouă dezbatere pe aceeaşi temă. Suntem curioşi dacă aceiaşi arădeni vor repeta solicitările din 14 mai, sau dacă cele formulate în urmă cu trei săptămâni vor mai poposi pe masa de vot a aleşilor locali.

Ţinând cont că nu a fost vorba decât de 14 intervenţii, cu tot cu intervenţia Claudiei Macra şi a directorului Recons, din care cele mai multe au fost pe acelaşi subiect (renunţarea la tarifele din zona comercială), nu ar fi greu ca cererile să fie reportate şi să ajungă pe mâna aleşilor. Per total, la dezbaterea din 14 mai au fost prezente 46 de persoane, aici incluzând şi staff-ul Primăriei şi pe noi, presa, dar nu şi pe primarul Gheorghe Falcă, vicele Bognar Levente şi o delegaţie oficială din Ungaria, care au trecut meteoric prin sală.

Care este surpriza?

Ce se va întâmpla pe 4 iunie, la a doua dezbatere publică pe temă? Câţi dintre cei care au venit la prima dezbatere vor fi prezenţi şi la a doua? Cu ce noutăţi vor veni cei trei consilieri iniţiatori ai proiectului? Ce justificări vor avea în plus? Care este cu adevărat surpriza din spatele acestei decizii de a organiza încă o dezbatere pe acelaşi proiect? Se pregăteşte oare renunţarea la tarifarea zonei comerciale de la ştrand? Sau decizia va fi diametral opusă? Vom vedea joi, la dezbaterea cu numărul 2.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor