Discuții, în capitală, pentru modificarea Legii 196

De Valentin Goran
Discuții, în capitală, pentru modificarea Legii 196
Tema centrală a discuțiilor din cadrul Conferinței Naționale a Asociațiilor de Proprietari, de la București, a fost proiectul de modificare a legii 196/2018.

Arad. A trecut un an de zile de la aplicarea Legii 196/2018, însă discuțiile pentru modificarea unor articole legislative pentru a îmbunătăți activitatea Asociațiilor de Proprietari continuă. În data de 11 octombrie, ULAL Arad a fost prezentă în capitala țării pentru a face un apel la implicarea tuturor asociațiilor membre. Procesul de modificare legislativă dar și aplicarea noilor reglementari, spune Dorina Lupșe – președintele ULAL Arad, va fi unul de durată dar pe care îl vom urmări de aproape ca și până acum. Toate informațiile de ultimă oră vor fi furnizate membrilor uniunii dar și cursanților care urmează cursul de formare administrator condominiu organizat de către ULAL Arad.

„Datorită informațiilor care au apărut recent în cadrul asociațiilor de proprietari din Arad și care ne-au fost aduse la cunoștință, dorim să clarificăm partea de obligativitate pe care o au atât administratorii, cât și asociațiile de proprietari. Nu există niciun risc de sancțiune, contravenție sau penalizare pentru asociații și pentru administratori. Deoarece cadrul legislativ al legii 196/2018 este în curs de schimbare, nu se pot aduce acuzații de funcționare în ilegalitate. Reamintim că termenul limită este 1 ianuarie 2021. Până la această dată trebuie ca administratorii să promoveze cursul obligatoriu de formare profesională. ULAL Arad primește în continuare înscrieri pentru cursul de administrator condominii, iar grupele formate vor parcurge atât planul teoretic, cât și cel practic. Menționăm că grupele înscrise au susținut testări inițiale de verificare a competențelor, iar în aceasă perioadă susțin verificarea intermediară”, a declarat Dorina Lupșe.

Pentru informații și înscrieri sunteți așteptați la sediul ULAL Arad, situat pe strada George Coșbuc nr.33, între orele 9:30–15:30, sau telefonaţi la numărul 0257.285.053.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !