Dr. Mirandolina Prişcă, manager al Spitalului Judeţean Arad

De Diana Dutu
Reactualizat la:
5Comentarii
Dr. Mirandolina Prişcă, manager al Spitalului Judeţean Arad
Dr. Teodora Olariu nu a reuşit să obţină notă de trecere la prima probă a concursului.

Luni, 21 decembrie, s-a consumat prima probă a concursului pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad. Două candidate s-au înscris în cursă: dr. Teodora Olariu şi dr. Mirandolina Prişcă. Ele au susţinut, timp de două ore, proba scrisă a concursului – în fapt, un test grilă de verificare a cunoştinţelor din domeniul legislaţiei specifice activităţii spitalului public (40%) şi din domeniul managementului sanitar (60%). Rezultatul?

Dr. Teodora Oalriu a obţinut doar nota 6,2 (fiind eliminată din competiţie), în timp ce dr. Prişcă a reuşit să obţină nota 8,4 (mergând mai departe în cursă). Potrivit regulamentului de concurs, punctajul maxim ce putea fi obţinut la această probă este de 10 puncte, corespunzător notei 10. Candidaţii care au obţinut la testul-grilă de verificare a cunoştinţelor o notă mai mică de 7,00 sunt declaraţi respinşi şi nu pot continua concursul.

După 8,4 la „scris”, dr. Prişcă va susţine cea de a doua probă a concursului (proiectul de management) peste o săptămână, pe 28 decembrie 2015. În acest moment pare o formalitate. Aşadar, dacă nu se iveşte vreo surpriză, e aproape stabilit: de la începutul anului viitor, Spitalul Judeţean Arad va fi condus de către dr. Mirandolina Prişcă. Ea a mai deţinut funcţia de director general/manager al unităţii medicale în perioada 2005-2009, iar între anii 2009-2011 a fost director medical al spitalului. Din 2011 până în prezent este coordonator al Programului Naţional de Sănătate HIV-SIDA la nivelul judeţului Arad.

Echipa?

Toţi cei trei directori adjuncţi numiţi interimar la Spitalul Judeţean la început de noiembrie 2015 (Monica Puticiu, Gabriela Macavei şi Carmen Lucuţa) sunt oameni cu care dr. Mirandolina Prişcă a colaborat pe perioada mandatului anterior de director general/manager. Se va reface echipa?5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor