E oficial: vom zbura de pe Aeroportul Arad

De Alin Gherasim
31Comentarii
FOTO: A.G.
FOTO: A.G.
Reprezentanţii aeroportului au semnat un contract cu o companie aeriană care va efectua curse aeriene de la Arad.

Gata, s-a semnat contractul! Informaţiile pe care Jurnal arădean şi www.aradon.ro le-a făcut publice s-au adeverit. Vom avea zboruri de pe Aeroportul Arad. Şi nu unul, ci mai multe. Şi nu doar pe rute externe, ci şi pe rute interne. Acest lucru l-a anunţat chiar Bernard Jacobs, preşedintele companiei olandeze Join Airlines, compania care va efectua zboruri de pe aerogara noastră. În fapt, după cum a spus Jacobs, Join Airlines reprezintă mai multe companii de transport aerian, dar are şi propria flotă. Din păcate, informaţiile referitoare la această societate sunt destul de puţine. Dar să revenim la Aeroportul Arad.

În cadrul unei conferinţe organizate la Consiliul Judeţean Arad, Adrian Ţolea, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al instituţiei, a anunţat vestea cea bună, respectiv semnarea unui contract de operare a zborurilor. „Mă bucur că semnăm acest contract, este foarte important pentru noi să avem curse de pe aeroport, să avem o aerogară funcţională. Totodată, mă bucur că societatea cu care semnăm contractul este una cu experienţă şi cu probitate bună din punct de vedere economic”, a anunţat Ţolea. Bernard Jacobs a vorbit apoi despre ce înseamnă Join Airlines, dar şi despre cursele care vor pleca de pe Aeroportul Arad, anunţând că vor fi reintroduse două rute tradiţionale în Arad, rute care au fost operate în trecut de ceilalţi operatori care s-au perindat prin autogara noastră.

„Am făcut o cercetare minuţioasă referitoare la spaţiile din Europa în care ne putem dezvolta. Aşa am ajuns la concluzia că o dezvoltare puternică a liniilor aeriene este posibilă în estul Europei şi în Balcani, aşadar am ales Aradul ca punct de plecare pentru strategia noastră”, a spus Jacobs. Care vor fi atuurile celor de la Join Airlines? „Noi vom fi mai rapizi şi mai flexibili, vom realiza mai repede programele de zbor, traseele, tot ce ţine de pregătirea zborurilor”, a mai spus preşedintele companiei aeriene. Iar pentru a arăta intenţiile serioase pe care Join Airlines le are în oraşul nostru, Jacobs a anunţat că unul dintre avioanele companiei îşi va avea baza la Arad, urmând ca flota care va gara în oraşul nostru să crească în viitor.

Conştienţi de competiţie

Preşedintele companiei aeriene a mai vorbit şi despre competiţia pe care o avem la 50 de kilometri distanţa, la Aeroportul Internaţional Timişoara. „Suntem conştienţi de existenţa Aeroportului Timişoara, dar noi vom răspunde cu creativitate. Vom căuta rute pe care nu există zboruri din Timişoara, dar vom avea şi curse spre aceeaşi destinaţie, dar în alte zile sau în alte perioade orare faţă de cele din Timişoara”, a mai declarat Bernard Jacobs.

Rute şi avioane

Potrivit declaraţiilor preşedintelui companiei aeriene, pentru început se are în vedere înfiinţarea a patru rute aeriene, una internă şi trei internaţionale. Deşi nu a dorit să facă publice destinaţiile spre care vom zbura din Arad, Jacobs a ţinut să precizeze să vor fi readuse în actualitate două rute tradiţionale, care au mai fost operate din Arad. Într-un final, a anunţat că va fi vorba despre rutele Arad-Verona şi Arad-Stuttgart. Cea de a treia rută internaţională nu a fost anunţată, dar nici cea internă. Totuşi, s-ar părea că zborul intern ar putea fi realizat pe ruta Arad-Bucureşti, dar, pentru moment, informaţia nu a fost confirmată de nimeni. „Noi vrem dă înfiinţăm mai multe rute. În acest sens, în funcţie de semnalele venite dinspre oameni, ar putea intra în discuţie noi destinaţii cu plecare de pe Aeroportul Arad”, a spus Jacobs. Însă, până la noi rute, cu ce vom zbura spre cele stabilite deja? Preşedintele Join Airlines a spus că, în primă fază, vor fi disponibile trei avioane, două dintre acestea fiind de dimensiuni mai mari, de peste 150 de locuri, al treilea urmând să aibă doar 50 de locuri.

Când vom zbura?

În conferinţă s-a discutat şi momentul la care vom zbura, efectiv, de pe Aeroportul Arad. Tot Bernard Jacobs a oferit răspunsul. „Noi vrem ca momentul de pornire a curselor să fie luna iunie a anului 2016, dacă totul merge bine. Pentru că, din acest moment, avem nevoie de aproximativ trei luni de zile pentru punerea în prevânzare a biletelor, pentru o campanie de marketing. În această perioadă lucrările de la aeroport vor fi finalizate, iar din iunie vrem să operăm zborurile”, a anunţat Jacobs.

Şi alte aeroporturi

Intenţia de dezvoltare a companiei Join Airlines nu se va opri numai în oraşul nostru. Preşedintele Bernard Jacobs a anunţat că se are în vedere operarea de zboruri şi de pe aeroporturile Tulcea şi Suceava. Dar asta pe viitor, compania urmând să se concentreze acum pe începerea activităţii de la Arad.31Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor