Era să-şi omoare tatăl din cauza băuturii

De Ioana Costas
2Comentarii
Era să-şi omoare tatăl din cauza băuturii
Şi-a bătut tatăl în vârstă de 83 ani cu pumnii, picioarele şi cu o nuia, lăsându-l să zacă în pat. Apoi s-a dus la birt.

Şi-a bătut tatăl în vârstă de 83 ani, l-a lăsat să zacă două zile fără să ceară vreun ajutor specializat. În tot acest timp, fiul agresor zăcea beat la birt. A doua zi după bătaie, bătrânul era într-o stare foarte gravă: nu mai putea vorbi şi nu se mai putea ridica. Din fericire, bătrânul a fost găsit de un nepot care a şi solicitat o ambulanţă pentru a-l transporta la spital. Aici, pacientul a avut nevoie de 45-50 zile de îngrijri medicale pentru vindecare, iar medicii au concluzionat că, prin rănile produse, viaţa bătrânului a fost pusă în primejdie.

Fiul bătăuş a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor calificat. Potrivit Tribunalului Arad, „lovirea repetată a victimei, în vârstă de 83 ani, cu pumnii, picioarele şi o nuia în cap, producându-i acesteia traumatism cranio-cerebral acut, ce a necesitat pentru vindecare un număr de 45 zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus viaţa în primejdie, urmată de lăsarea victimei în locuinţa timp de două zile, fără anunţarea vreunui cadru medical, reflectă intenţia indirectă a inculpatului de a ucide victima şi nu pe aceea de a-i cauza numai vătămări corporale”.

Când au pronunţat sentinţa, judecătorii au reţinut: „Inculpatul, fiind în stare de ebrietate şi pe fondul unor discuţii preexistente, în curtea locuinţei, i-a aplicat tatălui său, în vârstă de 83 ani, împreună cu care locuia, mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele, precum şi cu o nuia, în zona capului şi a corpului, generându-i un traumatism cranio-cerebral acut, fracturi costale, contuzie forte glob ocular stâng, leziuni care au necesitat pentru vindecare 45-50 zile de îngrijiri medicale şi care au pus în primejdie viaţa victimei. În urma agresiunii, partea vătămată a căzut, fiind ridicat şi transportat în locuinţă de către inculpat, care l-a aşezat pe pat, fără să anunţe vreun cadru medical. Nici a doua zi inculpatul nu a apreciat că este necesară asistenţa medicală, deşi victima prezenta o alterare evidentă a stării fizice şi psihice, nemaiputându-se deplasa şi vorbi, mai mult, l-a lăsat singur în casă şi a stat timp îndelungat în localul din comună. Un nepot al victimei s-a deplasat la locuinţa acesteia şi, constatând starea în care se afla, a anunţat serviciul de urgenţe medicale. Victima a fost transportată la spital unde i s-a acordat asistenţa medicală în lipsa căreia ar fi decedat”.

A recunoscut

Fiul agresor a recunoscut săvârşirea faptei şi a susţinut, în timpul procesului său, că a comis-o provocat fiind şi fără intenţia de a-şi ucide tatăl. Astfel şi-a motivat inculpatul solicitarea schimbării încadrării juridice din tentativă de omor calificat în infracţiunea de vătămare corporală gravă. Instanţa a respins ca nefondată cererea bărbatului precizând totodată că „acţiunea inculpatului constând în lovirea repetată a părţii vătămate, tatăl său, în vârstă de 83 ani, lovituri cu pumnii şi picioarele, respectiv o nuia, generându-i leziunile descrise, dovedeşte faptul că inculpatul a avut reprezentarea rezultatului agresiunii sale, pe care l-a acceptat, acesta acţionând cu forma de vinovăţie a intenţiei indirecte. Prin urmare, inculpatul se face vinovat de tentativă la infracţiunea de omor calificat şi nu de săvârşirea infracţiunii de vătămare corporala gravă.

Bărbatul a fost condamnat de Tribunalul Arad la şapte ani de închisoare cu executare. Inculpatul a declarat apel împotriva sentinţei instanţei arădene însă acesta a fost respins. Decizia Tribunalului Arad a rămas definitivă.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor