Evaziunea fiscală la mica înţelegere între doi administratori

De Ioana Costas
TVA dedus ilegal
TVA dedus ilegal
Doi administratori de firme din Arad au fost trimişi în judecată, unul pentru evaziune fiscală, iar celălalt pentru complicitate la evaziune fiscală. Unul dintre ei înregistra în evidenţa contabilă a societăţii facturi fiscale care nu au la bază operaţiuni reale emise în numele altei societăţi, în timp ce celălalt administrator a pus la dispoziţia primului facturi fiscale „în alb”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad explică procedeul de evaziune: „inculpatul Puşcov Dorel, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Arad, în perioada 4.10.2010 – 24.12.2010, a dispus înregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii de facturi fiscale emise în numele altei societăţi, reprezentând prestări servicii conform unui contract încheiat anterior, facturi care nu au la bază operaţiuni reale, cauzând astfel un prejudiciu în dauna bugetului de stat în sumă de 188.710 lei; inculpatul Aivănesei Dumitru Alin, în calitate de administrator de fapt al unei societăţi comerciale în perioada 4.10.2010 – 24.12.2010, a pus la dispoziţia inculpatului Puşcov Dorel facturi fiscale <în alb>, reprezentând prestări servicii emise în numele societăţii pe care o administra, care nu au la bază operaţiuni reale, în scopul deducerii de către inculpatul Puşcov Dorel în numele al cărui administrator era, a taxei pe valoare adăugată”. Dosarul celor doi a fost înaintat spre soluţionare Tribunalului Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !