Fabrica de contoare, vândută pe bucăţi?

De Diana Dutu
5Comentarii
O nouă încercare pentru Contor Group FOTO: J.A.
O nouă încercare pentru Contor Group FOTO: J.A.
Lichidatorul judiciar al Contor Group explorează modalitatea de splitare a activelor debitoarei.

Viitor incert pentru Contor Group. După trei licitaţii eşuate de vânzare a fabricii de contoare de apă, în bloc, ca un ansamblu în stare de funcţionare, se aşteaptă decizia creditorilor privind măsurile viitoare.

„La ultima licitaţie nu s-a prezentat nimeni şi atunci, motivat de acest aspect, noi am convocat o Adunare Generală de Creditori pe data de 25 iunie, pentru a vedea care va fi parcursul pentru perioada următoare” – precizează Marius Moţ, asociat coordonator al Expert SPRL, lichidatorul judiciar al Contor Group SA.

Opţiuni

Într-o primă fază, s-a încercat o negociere directă pentru vânzarea fabricii. A fost identificat un potenţial cumpărător, însă acesta nu a prezentat documentele de garanţie de participare la această procedură. „Am trecut ulterior la cele trei licitaţii, ajungând acum să nu avem niciun fel de ofertă de achiziţie ca un tot unitar, ca un ansamblu în stare de funcţionare. Noi explorăm în acest moment modalitatea de splitare (fracţionare-n.r.) a activelor debitoarei, în sensul că propunem ca bunurile, adică parte de echipamente, să fie valorificate la licitaţie – e o metodă de valorificare la licitaţie internaţională, pe care am mai utilizat-o şi în alte proceduri -, iar partea de terenuri şi clădiri va fi valorificată independent de acea procedură. Acestea ar fi posibilităţile pe care le explorăm în acest moment. Nu avem încă o aprobare a creditorilor în acest sens. Noi asta ne-am gândit şi asta am propus. Vom vedea dacă joi, la Adunare, se va şi aproba această propunere. Până la urmă, creditorii sunt cei care decid” – spune Marius Moţ, asociat coordonator al Expert SPRL.

Preţ

La prima licitaţie organizată pentru vânzarea fabricii în bloc, ca ansamblu în stare de funcţionare, lichidatorul judiciar fixase un preţ de pornire de 3.359.081 de euro fără TVA. La a doua tentativă de vânzare, preţul de pornire a scăzut la la 2.519.311 euro fără TVA, iar la a treia licitaţie a ajuns la 2.000.000 de euro fără TVA. Prea mult pentru a stârni interesul cumpărătorilor…

Marius Moţ: Vom vedea joi dacă creditorii aprobă propunerea noastră5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor