Falcă „aruncă bomba”: stadionul, gata anul viitor?

De Leo Sfara
Reactualizat la:
17Comentarii
Falcă „aruncă bomba”: stadionul, gata anul viitor?
© FOTO: L.S.
Primarul „aprinde fitilul” şi spune că lucrările sunt în avans, iar în toamna lui 2017 s-ar putea juca acolo dacă FRF este de acord să se dispute competiţii, deşi lucrarea nu ar avea recepţia făcută.

După victoria de la Mioveni, care a instalat-o pe UTA pe loc de baraj, Gheorghe Falcă a reacţionat rapid. La doar 24 de ore de la izbânda jucătorilor, primarul Aradului a convocat o întâlnire cu presa pe şantierul stadionului „Francisc Neuman”. Nu de alta, dar era şi ziua în care clubul UTA împlinea 71 de ani.

„La mulţi ani”, UTA

Gheorghe Falcă şi-a început discursul, chiar de pe gazonul stadionului „Francisc Neuman”: „Astăzi este ziua clubului UTA, împlineşte 71 de ani. Este un club mare al acestei ţări, unul cu care Aradul se mândreşte. Felicitări pentru evoluţia din acest an, pentru ascensiunea pe care o arată. La mulţi ani, UTA!” – a spus Falcă.

Lucrări avansate

Deşi pare greu de crezut, edilul a anunţat că lucrările la stadion sunt avansate. „Este o investiţie foarte mare a Aradului, una la care am lucrat cu mult spor. Lucrările sunt avansate, nu aşa cum s-a mai scris, că sunt în urmă, constructorul este în avans! La cele două peluze şi tribuna a II-a e terminată toată infrastuctura (monolitizare racorduri grinzi cu stâlpi; montaj grinzi și gradene; turnat stâlpi monolit pentru acoperiș). Iată câteva date relevante privind volumul de lucrări și cantitățile de materiale puse în operă până la această dată: lungime totală piloți: 15 732 metri lineari; volum beton: 4 445 metri cubi; cantitate armătură: 504 735 kg.

E gata anul viitor

Primarul Aradului a auncat bomba în privinţa datei la care stadionul va fi gata. „Din punctul nostru de vedere, în toamna anului viitor am putea avea competiţii, dar fără recepţie. Dacă Federaţia Română de Fotbal va accepta să se joace aşa, atunci vom avea meciuri încă din campionatul 2017/2018. Dacă nu, atunci în anul 2018 va fi gata stadionul.

Gazonul va fi donat fanilor

O idee excelentă este aceea de a dona gazonul, adică o parte din istoria UTA-ei, fanilor. „Vom tunde şi parcela gazonul, apoi bucată cu bucată îl vom dona fanilor. Vom aduce, la schimb, covor de iarbă, după ce toate instalaţiile de irigare şi încălzire vor fi montate” – a conschis Falcă.

Grădiniţa rămâne

Primarul Falcă a mai spus că popicăria şi creşa din spatele stadionului vor dispărea până când stadionul va avea recepţia. Din păcate, grădiniţa rămâne.

„Vrem o imagine cât mai bună asupra noului stadion. În jurul acestuia va mai rezista doar grădiniţa, care e o afacere privată, iar ea nu a fost vândută. Am vrut să o cumpărăm, pentru a ne extinde cu parcarea, dar nu a fost posibil, fiind refuzaţi” – a mai spus Falcă.


Date tehnice ale noului stadion

Stadionul Municipal Francisc Neuman UTA va avea capacitate de aproximativ 12.000 locuri, pentru competiții naționale și internaționale, încadrându-se în categoria IA conform normelor românești, și categoria a II –a UEFA.

Ca dotări necesare pentru îndeplinirea condițiilor de mai sus, enumerăm următoarele:

Accese principale pentru sportivi și oficiali, presă, V.I.P., spectatori, administrație, aprovizionare;

Parcaje pentru sportivi și oficiali, parcare pentru public, alei carosabile de decongestionare, de circulație curentă și de serviciu;

Zona sportivi; vestiare, grupuri sanitare, spațiu pentru antrenori/arbitri, cameră de oaspeți, cameră pentru dezvoltarea forței, spațiu de încălzire interior, serviciu medical, cameră de control dopaj;

Zona presă: locuri în tribuna principală, racorduri telecomunicații, cabine

Zona V.I.P: loje oficiale și de onoare în zona centrală a tribunei oficiale

Spectatori: locuri individuale în tribune, grupuri sanitare, alimentație publică, locuri pentru persoane cu dizabilități;

Forțe de ordine

Administrație, spații specifice

Hotel

INFORMARE Lucrări executate până la data de 18.04.2016

Peluza Nord, peluza Sud, tribuna II – terminat toată infrastructura

Forat, montat armătură, turnat piloți, diametru 600mm, L=12 m, 1311 bucăți

Montat stâlpi, grinzi, gradene, radiere

Tribuna I – executat toți piloții de susținere pentru stâlpi

Lucrări care se vor executa în următoarea perioadă

Peluza Nord, peluza Sud, tribuna II – monolitizare racorduri grinzi cu stâlpi

Montaj grinzi și gradene

Turnat stâlpi monolit pentru acoperiș

Tribuna I – finalizat toată infrastructura

Câteva date relevante privind volumul de lucrări și cantitățile de materiale puse în operă până la această dată:

Lungime totală piloți = 15 732 metri lineari

Volum beton = 4 445 metri cubi

Cantitate armătură = 504 735 kg17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor