Falca merge pe trei maini

De Adriana Barbu
7Comentarii
Aradul vrea cu Timişoara Foto: JA
Aradul vrea cu Timişoara Foto: JA
Polul de dezvoltare alături de Timişoara, Mureşul navigabil şi Cetatea Aradului, şansa municipiului de dezvoltare în viziunea edilului.

ARAD. O oră şi jumătate despre viitorul Aradului şi despre căile pe care trebuie să meargă municipiul pentru a creşte continuu. Aceasta a fost propunerea edilului local Gheorghe Falcă, care a invitat, miercuri seara, peste o o mie de oameni la Ştrandul Neptun pentru a le comunica care este viziunea sa cu privire la creşterea economică a municipiului. În avanpremieră, mass-media a aflat de la edil, în cadrul unei conferinţe de presă, care vor fi principalele teme de discuţie în cadrul evenimentului intitulat „Aradul – perspective” şi cele trei teme mari pe care le va aborda primarul.

Acestea sunt: polul de dezvoltare Arad-Timişoara, râul Mureş navigabil şi reconversia civilă a Cetăţii Aradului. Edilul a insistat cel mai mult pe polul de dezvoltare, precizând din start că Banca Mondială a realizat deja un draft cu privire la acest pol şi rolul şi eforturile pe care le depune fiecare parte pentru a ajunge, în 2027, să fie al doilea pol de dezvoltare din România după Bucureşti.

Ca noutate, Falcă a precizat, de pildă, că Aradul va participa la câteva târguri internaţionale pentru a prezenta acest pol, că Timişoara nu are cum să nu fie de acord cu această idee, mai ales că ea este susţinută de fonduri europene, dar şi faptul că în viitor polul va trebui prezentat în CLM şi CJA pentru că această construcţie va presupune şi asumarea unor investiţii.

Studiu pentru Mureş

Despre râul Mureş şi intenţia acestuia de a-l face navigabil, edilul a precizat celor din mass-media că există deja un studiu de prefezabilitate pentru a pune în valoare râul, pentru a-l face navigabil şi pentru a distribui apă pe canalele laterale care poate fi folosită apoi pentru agricultură. Falcă spune că în studiu este inclusă o zonă comercială cu zece staţii şi că pe viitor se va intra în procedura de obţinere a unui studiu de fezabilitate pe tema Mureşului navigabil.

Şi, desigur, Cetatea

Despre cea de a treia resură de dezvoltare a Aradului – Cetatea – au vorbit italenii care au realizat un studiu de prefezabilitate, edilul făcând doar o scurtă prezentare a acesteia. Despre cum a decurs, însă, evenimentul de seara de la ştrand, veţi putea citi în numărul viitor.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor