Fără bani pe Arad-Felnac

De Alin Gherasim
1Comentariu
Banii pentru lucrări nu mai vin FOTO: A.G.
Banii pentru lucrări nu mai vin FOTO: A.G.
Deşi drumul Arad-Felnac ar trebui reabilitat pe banii statului, Guvernul nu a alocat fonduri pentru acest proiect.

Birocraţia şi directivele venite dinspre Banca Mondială ne-au lăsat fără bani pe Arad-Felnac. Această şosea a fost inclusă în Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), program finanţat de Ministerul Dezvoltării Regionale. În primăvara acestui an a fost semnat contractul pentru executarea lucrărilor de reabilitare a şoselei, toată lumea fiind plină de optimism, după trei ani în care drumul a devenit o „ruină”, fiind plimbat între ministerele de la Bucureşti. Însă ultimele veşti venite dinspre Capitală nu sunt dintre cele mai bune. Se pare că Ministerul Dezvoltării nu a alocat bani pentru această lucrare. „O directivă trimisă de Banca Mondială către Ministerul Dezvoltării interzice celui din urmă să finanţeze lucrări care au un stadiu fizic de realizare mai mic 5 la sută. Aşa că, deşi a fost inclus în PNDL, drumul Arad-Felnac nu a primit bani de la Guvern. Pentru a debloca situaţia, Consiliul Judeţean Arad a alocat suma de 1,3 milioane de lei pentru demararea lucrărilor de modernizare”, a explicat Cristian Drăgan, administratorul judeţului.
În teorie, cu aceşti bani se va ajunge la un stadiu fizic de 7-8 la sută, aşa că proiectul ar putea fi re-inclus pe lista de finanţare a Ministerului Dezvoltării. „După ce vor fi cheltuite fondurile alocate de Consiliul Judeţean, sperăm că Guvernul va înţelege cât de important este acest sector de drum pentru judeţul nostru”, a mai spus Drăgan. Acesta cere şi ajutorul parlamentarilor arădeni aflaţi la Putere. „Să lăsăm orgoliile deoparte şi să ne mobilizăm să mergem împreună la Bucureşti să facem rost de bani pentru modernizarea judeţului nostru. Laudele şi criticile gratuite nu îşi au locul în acest moment”, a precizat administratorul judeţului, cu ţintă directă pe politicienii locali ai PSD.

Nu e singurul

Nu doar drumul Arad-Felnac a rămas fără fonduri, ci multe alte lucrări care se desfăşoară în cadrul PNDL în judeţul nostru. Cristian Drăgan a enumerat câteva dintre ele: Chişineu Criş, unde au fost demarate lucrări de modernizare a reţelei de canalizare, Ineu, lucrări de canalizare şi modernizare a drumurilor, Vinga, Hălmăgel, Olari, în toate acestea efectuându-se lucrări de asfaltare. Pentru moment, toate localităţile enumerate mai sus trebuie să îşi susţină financiar lucrările din fonduri proprii. Doar după ce vor ajunge la un stadiu fizic executat de peste 5 la sută vor putea spera la bani de la Guvern.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor