Fara extradare pentru italieni

De Ioana Costas
2Comentarii
Fara extradare pentru italieni
Italienii care închiriau maşinile de lux, pe care mai apoi le aduceau în România, pentru ca arădenii să le vândă, nu vor fi extrădaţi.

ARAD. În februarie 2013, DIICOT Arad a reuşit să destructureze reţeaua arădeano-italiană care se ocupa cu închirierea maşinilor de lux din străinătate, pe care mai apoi le aduceau în România, iar arădenii le vindeau cu acte false sau le dezmembrau şi le comercializau pe bucăţi la diferite schort-uri. Prejudiciul creat a fost estimat, la acea dată, la 250.000 de euro. Arădenii care făceau parte din această grupare au fost arestaţi preventiv, dar, în august 2013, au fost eliberaţi. Ne referim aici la inculpaţii Burja Ioan, Varga Daniel Mihai, Fizite Codruţ, Palcu Flavius, Rieger Iosif şi Burghelea Ovidiu. Eliberarea acestora s-a decis pe motiv de jurisprudenţă CEDO şi a faptului că, în perioada arestului preventiv, trebuiau aduse probe noi la dosar care să demonstreze faptul că punerea lor în libertate prezintă pericol public. Gruparea arădeană-italiană a reuşit să aducă în România 18 maşini închiriate din Cehia, Polonia, Austria, Germania, Slovenia, Spania şi Italia, pe care mai apoi să le vândă folosindu-se de acte false sau să le dezmebreze şi să le vândă pe bucăţi către schort-uri.

Vor fi judecaţi în Italia

Italienii implicaţi în această „afacere” româno-italiană cu maşini nu au fost de găsit în România. S-a cerut arestarea acestora în Italia şi extrădarea spre România pentru a fi judecaţi. Curtea de Apel Timişoara a emis mandate europene de arestare pe numele lui Brandello Maurizio, Dello Russo Gilberto, Di Giuseppe Nicolino, Imbraico Giovani, Pellegrini Ringo Paolo şi Rombolacci Primo. Aceştia au fost localizaţi pe teritoriul Italiei, au fost arestaţi preventiv, însă autorităţile italiene nu îi vor extrăda pentru a fi judecaţi în România. În circumstanţele date, cei şase italieni vor fi judecaţi în Italia prin transfer de procedură.

Rolul italienilor în afacere

Italienii închiriau autoturismele de lux la „comanda” arădenilor. Se foloseau de actele lor de identitate sau de acte false. Aduceau autoturismele până în România, unde le era dezactivat GPS-ul (sistem de poziţionare globală), iar, apoi, românii le vindeau pe bucăţi.

Un lucru e cert în acest dosar aflat acum pe rolul justiţiei: următoarea înfăţişare a inculpaţilor arădeni în acest dosar va avea loc în 6 februarie 2014.



2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor