Farmaciile din Arad, la inventar!

De Diana Dutu
1Comentariu
Farmaciile din Arad, la inventar!
Unii furnizori de medicamente compensate şi gratuite au dispărut, alţii au intrat pe piaţă. Farmaciile, însă, au rămas. De regulă în aceleaşi spaţii, pe care bolnavii le ştiu prea bine.

170 de farmacii (deţinute de 103 furnizori) se află, în acest an, la dispoziţia arădenilor care au nevoie de medicamente compensate şi gratuite. Faţă de anul 2014, numărul furnizorilor aflaţi în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru eliberarea de medicamente cu şi fără contribuţie personală a scăzut cu şase (de la 109 la 103), în timp ce numărul farmaciilor (punctelor de lucru ale furnizorilor) a crescut cu 2 (de la 168 la 170).

Rocade

Cinci noi furnizori (cu tot atâtea farmacii) au decis să colaboreze în acest an cu CAS Arad. Doi dintre aceştia sunt din Arad (dar şi-au deschis farmacii la Ghioroc şi Peregu Mic), iar ceilalţi sunt din Săvârşin (farmacie deschisă la Vărădia de Mureş), Pecica (farmacie la Peregu Mare) şi Livada (farmacie la Olari).

11 dintre furnizorii de anul trecut (care aveau 13 puncte de lucru) nu se mai regăsesc pe lista celor cu care CAS a încheiat contracte în acest an. Printre aceştia se numără şi SC Grozescu SRL, societate care deţinea renumita Farmacie Grozescu de pe strada Ştefan Cicio Pop, colţ cu Eminescu. Farmacia nu a dispărut, este tot acolo şi le oferă bolnavilor medicamente. Ea are însă un nou proprietar: Libro Pharma – o societate cu sediul în Arad, care mai deţine alte trei farmacii, din care două în municipiu (pe Calea Aurel Vlaicu şi strada Lugojului) şi una în Săvârşin.

Lanţ în evoluţie

De anul trecut până în 2015, patru farmacii (puncte de lucru) au fost desfiinţate (sau cel puţin nu mai sunt în contract cu Casa), în timp ce alte 14 au fost înfiinţate în acest an. Între acestea din urmă, remarcăm că trei aparţin lanţului Sinapis. Vorbim despre cel mai… bogat furnizor de medicamente şi materiale sanitare din municipiul Arad. Dacă anul trecut Sinapis deţinea zece farmacii, în acest an s-a îmbogăţit cu alte trei, situate pe Calea Aurel Vlaicu, strada Ciobanului şi Piaţa UTA. Acelaşi furnizor a închis farmacia de pe Revoluţiei nr.98 şi a deschis una pe Revoluţiei nr.23.

Extra-judeţeni

Dacă printre furnizorii care au încheiat anul trecut contracte cu CAS Arad se aflau 11 din alte judeţe (câte trei din Bucureşti şi Piteşti şi câte unul din Timişoara, Sibiu, Deva, Măgurele şi Mogoşoaia), acum au dispărut câţiva: Centrofarm Bucureşti (care deţinea două farmacii în municipiul Arad) şi General Next Pharm din Măgurele.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor