Fierbe Liceul de Informatică

De Ardelean Monica
33Comentarii
Fierbe Liceul de Informatică
Profesorii de la Liceul Național de Informatică cer păstrarea actualei conduceri. Nu exclud protestele!

În scrisoarea deschisă transmisă în exclusivitate pentru Jurnal arădean și www.aradon.ro solicită păstrarea actualei conduceri în fruntea noului liceu. 80 de cadre didactice de la Liceul Național de Informatică au decis să își manifeste public susținerea față de directorul liceului, Maria Pașcalău, care, conform actualei metodologii, nu mai poate fi numită pe funcție din luna decembrie. Așa cum am publicat în urmă cu câteva zile pe site-ul nostru www.aradon.ro și în Jurnal arădean, actuala echipă aflată la conducerea Liceului Național de Informatică a decis să nu participe la concursul organizat pentru ocuparea funcțiilor de directori și directori adjuncți. Motivul pentru care au refuzat participarea a fost imposibilitatea de a se încadra în termenele stabilite din cauza situației speciale determinată de înființarea noului liceu cu data de 1 septembrie 2016.

Redăm mai departe scrisoarea deschisă a celor 80 de profesori, scrisoare a cărei concluzie este următoarea: „Întregul colectiv didactic și didactic auxiliar este hotărât să inițieze activități de protest în situația în care printr-o formulă absolut neconformă cu realitatea, noua unitate școlară, Liceul Național de Informatică Arad, ar pierde coordonatorii unui proiect împlinit”.

Iată scrisoarea deschisă: „Noi, colectivul de cadre didactice de la Liceul Național de Informatică Arad, indignați am aflat despre riscul de a pierde actuala conducere a unității, în frunte cu d-na director Maria Pașcalău ca urmare a imposibilității de a participa în condiții normale la mult mediatizatul concurs pentru confirmarea postului de director și directori adjuncți ai unității. Nu este vorba de eschivare în fața concursului. Suntem o insituție nou înființată care are nevoie de timp pentru a-și putea constitui structurile de conducere: Consiliul de Administrație, Consiliul Elevilor, Comitetul părinților etc. Suficiente motive pentru a nu putea respecta calendarul prevăzut în metodologia de concurs.

Cât despre doamna director Maria Pașcalău, un OM care ridică o școală generală (Școala Gimnazială nr.5 Arad), la rangul de Școală Europeană cu trei confirmări, școala reprezentivă pentru întreaga comunitate arădeană, OMUL care a avut o viziune în care a crezut cu tot sufletul și pe care a îndrăznit să o pună în realitate – Liceul Național de Informatică Arad – nu puteam spune că nu a confirmat de-a lungul timpului că este un manager de excepție. Tocmai de aceea nu greșim dacă considerăm că managerul unei unități trebuie să fie cel pe care îl aleg în mod democratic angajații, fiindcă ei cunosc cu adevărat realitatea și pot forma astfel o echipă unită, puternică și dornică de victorii.

Considerăm nedrept ca, după atâta efort depus de echipa managerială a școlii, de colectivul de cadre didactice, cu mari sacrificii de timp și energie, punându-ne de nenumărate ori pe loc secund familiile în favoarea idealului care ne-a unit, să ne trezim cu realitatea cruntă de a pierde din fruntea noastră pe cea care este fondatoarea acestui măreț proiect, doamna director Maria Pașcalău.

Nu putem să nu amintim în acest context, susținerea în realizarea proiectului pe care d-na director a avut deopotrivă din partea Primăriei Arad, prin d-nul primar- Gheorghe Falcă- și I.Ș.J. Arad prin inspectorul școlar general, Claudius Mladin.

Ca urmare, întregul colectiv didactic și didactic auxiliar este hotărât să inițieze activități de protest în situația în care printr-o formulă absolut neconformă cu realitatea, noua unitate școlară, Liceul Național de Informatică Arad, ar pierde coordonatorii unui proiect împlinit”.

3 liceul de informatica 3

Fotocopie după scrisoarea deschisă Foto: M.A.33Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor