Finantele aradene vin cu cifre in scandalul plafonului

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
Finanțele arădene FOTO:JA
Finanțele arădene FOTO:JA
Arad. Finanțele arădene vin cu cifre în încercarea de a limpezi una din cele mai arzătoare dezbateri ale urbei: plafonul pentru cheltuielile de personal.

„Judeţului Arad i-a fost repartizată suma de 412.907 mii lei, reprezentând nivelul maxim al cheltuielilor de personal aferent bugetului general centralizat al unităţilor administrativ teritoriale pentru anul 2015. Repartizarea nivelului maxim al cheltuielilor de personal, la nivelul judeţului Arad, s-a efectuat procentual identic pentru toate unităţile administrativ-teritoriale, raportat la nivelul execuţiei din anul 2014. Cuantumul valoric de 109.111 mii lei, alocat Municipiului Arad, este aproximativ la nivelul execuţiei anului 2014, diminuat cu sumele acordate prin OG 74/2014, reprezentând drepturi salariale câştigate în instanţă de către cadrele didactice şi plătite în avans în contul anului 2015. Întrucât, la acest moment, nu există un fond de rezervă sau resurse nealocate, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Arad colaborează cu Instituţia Prefectului, cu Municipiul Arad şi cu celelalte instituţii cărora le-au fost alocate resurse bugetare pentru anul 2015, în scopul identificării unor posibilităţi de redistribuire a fondurilor bugetare, care însă presupune diminuarea sumelor alocate altor unităţi bugetare, din cadrul judeţului Arad, pentru asigurarea necesarului solicitat de Municipiul Arad. În niciun an resursele bugetare nu au fost alocate integral de la începutul exerciţiului financiar, acestea urmând a fi asigurate prin rectificări bugetare. Pe cale de consecinţă, la fel ca în anii precedenţi, în semestrul II al anului 2015 unităţile administrativ teritoriale vor solicita suplimentarea nivelului maxim de cheltuieli, iar Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Arad, împreună cu Instituţia Prefectului va întreprinde demersurile necesare în vederea suplimentării, pentru întreg judeţul Arad, a nivelului maxim de cheltuieli”, se arată în comunicatul AJFP Arad.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !