19 angajati la negru la o firma din Ineu

De Ioana Costas
Reactualizat la:
19 angajati la negru la o firma din Ineu
INEU. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Arad, împreună cu inspectori de muncă de la I.T.M. Arad au identificat o societate comercială din Ineu, cu obiect de activitate fabricarea de produse manufacturiere, care a primit la muncă 19 persoane, fără a le întocmi contracte individuale de muncă în formă scrisă.

În perioada 15 – 17 octombrie, Poliţia Română, prin Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul IGPR, a coordonat o acţiune, la nivel naţional, în colaborare cu Inspecţia Muncii, pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea ilegalităţilor comise în domeniul utilizării forţei de muncă „la negru”.
122 de infracţiuni au fost constatate şi peste 300 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 2.200.000 de lei, au fost aplicate, în trei zile, în urma acţiunii pentru prevenirea şi combaterea muncii „la negru”, coordonate de Poliţia Română, în colaborare cu Inspecţia Muncii.
Echipele de control, formate din poliţişti de investigare a fraudelor şi specialişti din cadrul inspectoratele teritoriale de muncă, au efectuat 197 de controale, care au vizat 1.005 agenţi economici care îţi desfăşoară activitatea în diferite domenii.
În urma controalelor, au fost întocmite 104 dosare penale, în cadrul cărora sunt cercetate 139 de persoane, bănuite de comiterea a 122 de infracţiuni.
Dintre infracţiunile constatate, 37 sunt de primire la muncă a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract individual de muncă, faptă prevăzută de Codul Muncii, 76 sunt evaziuni fiscale, 6 sunt înşelăciuni şi 4 sunt falsuri în înscrisuri sub semnătură privată.
Munca nedeclarată (cunoscută şi sub denumirile de muncă fără forme legale sau muncă la negru), reprezintă orice activitate prestată în cadru legal şi plătită, dar nedeclarată autorităţilor publice, putând fi doar estimată, ca şi amploare a fenomenului. Este una dintre abaterile grave întâlnite de autorităţi, în cadrul controalelor efectuate la diferitele tipuri de angajatori.

Taguri: , , , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !