Formarea profesională, o prioritate

De Andreea Pintea
2Comentarii
Formarea profesională, o prioritate
Cursuri noi pentru formarea arădenilor. Camera de Comerț se implică activ în formarea profesională.

ARAD. Începutul de an debutează în forţă în ceea ce privește sprijinirea arădenilor care vor să aibă o altă calificare – urmând cursuri de formare profesională. În luna ianuarie, Camera de Comert, Industrie şi Agricultură organizează patru cursuri de formare profesională la care se aşteaptă o prezenţă de 100 de persoane. Această activitate de formare profesională desfășurată de CCIA Arad s-a dezvoltat foarte mult în ultimul an, CCIA având în vedere necesitățile și nevoile de pe piața muncii pentru a veni în sprijinul angajatorilor dar și a angajaților.

Așadar, în această lună vor debuta cursurile de: inspector resurse umane, expert achiziţii publice, manager proiect, responsabil cu protecţia datelor.

„Cursul de inspector resurse umane te va învăţa cum să gestionezi şi să organizezi resursa umană cu care intri în contact. Poţi avea o profesie nouă, frumoasă şi nu foarte grea. Mai poţi să îţi deschizi o mică afacere, să te ocupi de partea de resurse umane pentru întreprinderile mici şi mijloci, poţi să pui bazele unei cariere de succes şi de viitor”, declară arh. Gheorghe Seculici – presedintele CCIA Arad.

„Datorită acestor cursuri, persoanele adulte îşi dezvoltă aptitudinile, şi îşi îmbunătăţesc cunoştinţele, îşi ameliorează sau îşi înnoiesc calificarea tehnică sau profesională, participând astfel la dezvoltarea socio-economică şi culturală a comunităţii”, ne spune Carmen Crişan, managerul Centrului de Formare Profesională al CCIA Arad.

Informații și înscrieri la Centrul de Formare Profesională din cadrul CCIA Arad – strada Cloșca nr. 5, telefon 0730.188.299.

Ce este formarea profesională?

Formarea profesională poate fi definită ca o procedură prin care o persoană dobândeşte o calificare atestată şi recunoscută pe piaţa muncii, printr-un certificat sau o diplomă, eliberate conform legislaţiei în vigoare. De asemenea, formarea profesională înseamnă şi o activitate prin care o persoană care are deja o profesie dobândeşte noi competenţe funcţionale.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor