Fostul director al Directiei Silvice Arad, urmarit penal

De Ioana Costas
1Comentariu
Fostul director al Directiei Silvice Arad, urmarit penal
Adam Crăciunescu, fostul director al Direcţiei Silvice Arad, este urmărit penal pentru abuz în serviciu și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

BUCUREȘTI. Un prejudiciu imens: peste 303 milioane de euro, este bănuit că ar fi produs Adam Crăciunescu, fostul director al Direcţiei Silvice Arad în perioada 1998-1999 (în perioada 2001-2002 a ocupat funcția de director tehnic al Direcției Silvice Arad) în prezent director general al RNP Romsilva, în complicitate cu Ilie Sîrbu, sentor în Parlamentul României, Viorel Hrebenciuc, deputat în Parlamentul României și Ioan Adam, deputat în Parlamentul României. Toți aceștia sunt urmăriți penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru infracțiuni precum abuz în serviciu și sprijinirea unui grup infracțional organizat, pentru infracțiunile de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, constituire a unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență, folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și trafic de influență.

Rolul fostului director

„În calitate de director general al RNP Romsilva, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, începând cu anul 2013, inculpatul Crăciunescu Adam a răspuns solicitărilor nelegale formulate de către inculpatul Hrebenciuc Viorel, prin intermediul suspectului Sîrbu Ilie, referitoare la modul în care RNP Romsilva trebuie să se comporte în legătură cu punerea în posesie, eliberarea titlului de proprietate și litigiile juridice aferente reconstituirii dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de pădure de peste 40.000 de hectare. În consecință, inculpatul Crăciunescu Adam a luat măsuri împotriva intereselor RNP Romsilva, în sensul că a șicanat efectuarea de acțiuni în justiție împotriva intereselor avute de grupul infracțional organizat format din inculpaţii Hrebenciuc Viorel, Adam Ioan şi alte persoane interesate în obţinerea terenurilor menţionate. După ce jurista din cadrul Romsilva semnat o acţiune civilă în favoarea intereselor Romsilva, de suspendare a judecăţii până la soluţionarea dosarului având ca obiect revizuirea deciziei luate la data de 17 aprilie 2012, strămutat de la Tribunalul Covasna la o altă instanţă (cerere admisă de ÎCCJ la data de 17 ianuarie 2014), în luna martie 2014 inculpatul Crăciunescu Adam a dispus în mod abuziv ca acestei juriste să-i fie preluată cauza respectivă și i-a interzis, indirect (folosind un pretext medical), să mai reprezinte RNP Romsilva la procesele ce aveau ca obiect decizia din anul 2012 a Tribunalului Covasna și punerea în aplicare a acestei decizii”, se arată într-un comunicat al DNA.

Control judiciar

Față de fostul director al Direcţiei Silvice Arad s-a dispus măsura controlului judiciar. Adam Crăciunescu nu are voie să ia legătura cu celelalte persoane implicate în același dosar, printre alte obligații pe care trebuie să le respecte. Fostul director al Direcției Silvice Arad deține în Buteni, județul Arad, un teren de 124 de hectare și o casă în Vinga.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor