Gata de Zilele Aradului

De Adriana Barbu
Reactualizat la:
16Comentarii
Gata de Zilele Aradului
Centrul Municipal de Cultură a făcut public programul final al celui mai important eveniment al anului pentru comunitate: zilele oraşului.

Distracţie timp de două săptămâni. Arădenii sunt invitaţi de Primăria Arad şi Centrul Municipal de Cultură Arad la un maraton de evenimente, cu toate dedicate zilelor oraşului Arad. Potrivit organizatorilor, „manifestarea Zilele Aradului, programată să se desfășoare în perioada 17-30 august, va cuprinde concerte de muzică uşoară şi populară, proiecţii de filme la piscină, un spectacol cu foc, printre invitaţi numărându-se Delia, Alex Velea, What’s Up”. Dincolo de buna dispoziţie a arădenilor, evenimentul întins pe parcursul a două săptămâni mai are şi scopul de a promova diversele spaţii urbane şi instituţiile de cultură arădene, dar şi candidatura oraşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Va fi cu de toate această ediţie a Zilelor Aradului: muzică uşoară, muzică populară, muzică medievală, expoziţii, întreceri sportive, proiecţii de filme, spectacol cu foc, artă contemporană, concerte de muzică alternativă, spectacole pentru copii, noaptea albă a instituţiilor de cultură, festivalul cătlanelor etc.

Start cu foc

Iar potrivit organizatorilor, evenimentul care va deschide sărbătoarea oraşului este unul dintre cele mai atractive manifestări: spectacolul cu foc susţinut de Trupa Famous Art, luni, 17 august, de la ora 21.30 (un spectacol de fachirism cu efecte speciale mixate și prezentate prin artele jongleriei și a firului narativ gotic reprezentat prin teatru-dans).

În comunicatul remis de Centrul Cultural Municipal, se arată că „în 19 august, arădenii vor putea să urmărească în mai multe spaţii din fosta fabrică TEBA, TebaExpo Photo – expoziție 10 țări, 10 fotografi, între orele 18:00 şi 20:00 şi TebaKinema – proiecție de film european <Enter the void>, între orele 20:00 şi 22:00”. Tot organizatorii mai anunţă că „vineri, 21 august, la ora 10:00, se va deschide o nouă ediţie a Târgului Estival, care va avea loc pe Bulevardul Revoluţiei, între Palatul Administrativ şi Teatrul Clasic „Ioan Slavici” şi pe strada Meţianu” şi că, printre altele, „concertele de muzică populară în cartiere sunt programate vineri, 21 august, de la ora 19.00, în Micălaca 300, Alfa (Parc), Bujac (terenul de sport) şi sâmbătă, 22 august, în Micălaca Orizont, Vlaicu (Parcare Kaufland), Grădiște (Str. Petru Rareș)”.

Noutăţile sunt şi ele cuprinse în programul manifestării (între 21 şi 23 august, de la ora 21:30, la Ştrandul Neptun, vor fi organizate proiecţii de film după o selecţie de Mihai Chirilov), ca de altfel şi evenimentele de tradiţie (joi, 27 august, în Parcul Eminescu, vor fi sărbătorite cuplurile care anul acesta aniversează 50 de ani de căsătorie, ocazie cu care orchestra Filarmonicii de Stat din Arad va susţine un concert în aer liber).
Vineri, 28 august, între orele 18:00 – 24:00 va fi Noaptea albă a instituţiilor de cultură, ocazie cu care vor putea fi vizitate Biblioteca Judeţeană, Teatrul de Marionete, Complexul Muzeal Arad, Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad şi Clădirea Preparandiei.

Sâmbătă, 29 august, este programat concertul de muzică uşoară de la Ştrandul Neptun în cadrul căruia vor susţine recitaluri Delia, Alex Velea, What’s Up, Adda, Mira, Fabrica de Spirt, în timp ce duminică, 30 august, în ultima zi a Aradului, de la ora 9:00, la Ştrandul Neptun va fi organizată o nouă ediţie a Festivalului Cătlanelor, care va fi urmată de un concert de muzică populară.

În aceeaşi zi, de la ora 10:00, va avea loc cursa de alergare Red Run, pe traseul Parcul Eminescu, Parcul Copiilor, Podul Decebal, zidurile Cetății Aradului, Ștrandul Neptun, noua pasarelă peste Mureș, Parcul Eminescu.

Vezi aici întreg programul Zilelor Aradului16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor