Geta Blidar: “Imi place sa ma joc cu fondantul”

De Diana Dutu
Reactualizat la:
9Comentarii
SURSA FOTO: FACEBOOK.COM
SURSA FOTO: FACEBOOK.COM
E un om obișnuit care are o pasiune specială. Geta Blidar are 28 de ani şi, cu toate că nu e specializată în domeniu, face nişte torturi… fantastice.

Am aflat că îţi place foarte mult să faci torturi. De unde această pasiune?

GETA BLIDAR. Pasiunea aceasta a început când m-am căsătorit, în urmă cu nouă ani. Soţului meu îi plac foarte mult dulciurile. Iar eu nu ştiam să fac nici măcar un blat. Aveam 19 ani. Am căutat să cumpărăm de la cofetărie, aşa cum face mai toată lumea. Dar nu am găsit ceva natural, care să ne mulţumească. Şi atunci… am început. Mai întâi am împrumutat reţete de la cunoscuţi. Apoi, am căutat pe internet. Am început prin a face torturi normale. După ce s-au născut copiii – Jessica şi Patrick – am descoperit fondantul, pasta de zahăr…

Ai vreo pregătire în domeniul cofetăriei, patiseriei?

GETA BLIDAR. Nu, nu am nicio pregătire. Profesorul meu este internetul. Aş vrea să fac măcar un curs în domeniu dar, deocamdată, nu am găsit timp pentru asta.

E simplu sau e complicat ceea ce faci?

GETA BLIDAR. E foarte migălos. În special la fondant, e nevoie de foarte multă meticulozitate. Şi mai e nevoie de timp. Un tort îmi ia câteva zile, pe faze. Uneori e destul de complicat. Dar îmi place foarte mult. Am descoperit că îmi place să mă joc cu fondantul.

Pentru cine faci torturi?

GETA BLIDAR. Fac doar pentru membrii familiei şi apropiaţi. Nu am timp să fac mai mult. De asta nici nu am transformat, cel puţin până acum, această pasiune în afacere.

Ce reacţie au sărbătoriţii când văd torturile pe care le faci pentru ei?

GETA BLIDAR. „Wow!” – asta e prima reacţie. Dar ceea ce apreciază cel mai mult „clienţii” mei este calitatea compoziţiei. Apreciază şi aspectul tortului, felul în care este decorat, dar rămân marcaţi de gust. Pentru că eu încerc să lucrez numai cu produse naturale: brânză naturală, frişcă naturală, ciocolată cu conţinut ridicat de cacao, ouă de casă, lapte de casă, vanilie naturală, lapte de cocos…

De unde faci rost de produse naturale?

GETA BLIDAR. Din gospodăria proprie, de la ţărani sau de la magazinele naturiste. Sunt bine aprovizionate, au foarte multe produse. Acesta este, cred, secretul meu: să folosesc produse naturale, de calitate. Am încercat să fac asta în primul rând pentru familia mea, dar şi pentru ceilalţi.

Ce le place cel mai mult alor tăi?

GETA BLIDAR. Soţul meu adoră prăjiturile cu fructe, iar eu şi Jessica – pe cele cu ciocolată. Cât mai multă ciocolată! Crema de vanilie are, iarăşi, mare trecere în familia noastră. Dar ne place şi panacota, ne plac eclerele… Nu trec câteva zile până să fac ceva. Şi nu fac singură, mă ajută şi copiii. Mai ales la decorat, dar şi la mixat. Iar când facem fondant… toată casa e un fondant! Pentru evenimente speciale, alegem fondantul şi mai ales personajele Disney. Copiii îmi dau chiar şi teme din acest domeniu. Jessica, de exemplu, mi-a spus că pentru aniversarea ei de anul viitor vrea un tort cu Elsa, Regina Zăpezii din „Frozen”/„Regatul de gheaţă”. Patrick i-ar vrea pe Mişa şi Maşa – un urs şi o fetiţă, personaje de desene animate. Dar el e pasionat mai mult de animale. Anul trecut i-am făcut o fermă, altădată un crocodil…

Ai reuşit să-l mulţumeşti, până la urmă, pe soţul tău cu prăjiturile şi torturile pe care le faci?

GETA BLIDAR. Da, el este cel mai mare fan al meu! De dragul lui am început şi mă bucur că-i plac prăjiturile şi torturile mele. Mă laudă la toată lumea!

Taguri: , , , ,


9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor