Gospodarirea Comunala iese din insolventa?

De Simona Butaru
2Comentarii
Gospodarirea Comunala iese din insolventa?
ARAD. „Managementul defectuos din anii precedenţi” a fost de vină pentru situaţia dezastruoasă în care a ajuns Gospodărirea Comunală Arad. Cel puţin acesta a fost semnalul transmis în cadrul şedinţei de Consiliu Local de către managerul societăţii.

Concret, consilierii locali au fost chemaţi să aprobe acodarea unui ajutor financiar societăţii GCA, la care Consiliul Local Municipal este acţionar majoritar. Aleşii au aprobat proiectul în unanimitate, nu fără discuţii, însă…
Consilierul Marin Lupaş l-a întrebat pe Adrian Păcurar, managerul societăţii: „De ce s-a ajuns în situaţia aceasta?”. Răspunsul oferit de conducerea societăţii aflate în insolvenţă a fost că „la vremea respectivă nu eram director general. Au fost contracte care nu au fost viabile. Managementul defectuos de la vremea respectivă a dus la această situaţie”.

„Ne ajută să ieşim din insolvenţă”

Situaţia societăţii este acum mult îmbunătăţită. „Am reuşit să plătim mai mult de jumătate din datoriile vechi. Erau 27 miliarde lei vechi şi am plătit până acum circa 18 miliarde lei vechi. Am făcut până acum un efort destul de mare pentru a ieşi din insolvenţă. Aceşti bani (n.r. – plătiţi din buget după aprobarea primită de la CLM) ne ajută chiar să ieşim din insolvenţă”, a spus Adrian Păcurar.

Plante şi cimitire

Consilierul local Lia Ardelean a solicitat GCA să facă o prezentare a stocurilor de care dispune, pentru a le valorifica. Totodată, a făcut recomandarea de a se face un efort pentru asigurarea curăţeniei în cimitire.

Ce au aprobat aleşii?

Consilierii municipali au aprobat, în unanimitate, proiectul potrivit căruia s-a stabilit acordarea ajutor de minimis prin aport la capitalul social al S.C. Gospodărirea Comunală Arad S.A., în anul 2014, cu sumele necesare creanţelor rămase de achitat, adică 883.400 lei reprezentând un număr de 353.360 acţiuni nominative a câte 2,5 lei fiecare.
În susţinerea proiectului, primarul Gheorghe Falcă sublinia: „Consider oportună adoptarea unei hotărâri privind schema ajutor de minimis, în scopul susținerii dezvoltării și stimulării agenților economici cu capital majoritar de stat, care prestează servicii de interes economic general, în Municipiul Arad, reprezentând majorarea capitalului social la S.C. Gospodărirea Comunală Arad S.A.”.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor