Greva japoneza la “Moise Nicoara”

De Vasile Filip
Reactualizat la:
Greva japoneza la “Moise Nicoara”
ARAD. Corpul profesoral al Colegiului Naţional „M. Nicoară”, membrii ai celor două sindicate, dezaprobă decizia I.Ş.J. Arad de a reduce cu o clasă a IX-a planul de şcolarizare începând cu anul şcolar 2013-2014. Este motivul pentru care au declanşat o serie de proteste.

Alături de întregul personal al liceului s-au aflat liderii organizaţiilor judeţene de sindicat – prof. Maria Buruc, de la S.L.Î. şi Dănuţ Ieneşescu, de la S.D.Î. – dar şi zeci de părinţi ai elevilor din Colegiu.

Prima formă de protest – o grevă japoneză – a avut locazi, între orele 11-12, când profesorii au intrat la clasă cu banderolă albă pe mână.

„Colegii au dorit să înceapă protestele cu acest «semnal de alarmă» dar în cazul în care nu vor fi ascultaţi vor continua cu grevă de avertisment şi până la grevă generală – ne-a lămurit prof. Mircea Potocean, directorul C.N. „M. Nicoară”. Aşadar, protestul este al sindicatului, demisia e forma mea de protest”.

„Profesorii poartă acum o banderolă albă – a declarat prof. Maria Buruc. E un semnal de protest faţă de hotărârea luată de I.Ş.J. Iar în cazul în care nu se va lua o decizie favorabilă se va genera o grevă de amploare cu susţinere naţională. Să nu uităm: Colegiul Naţional „M. Nicoară” face parte din parte din „Asociaţia Liceelor Centenare”.

„Am luat decizia de a protesta şi sperăm că se vor găsi soluţii pentru aplanarea conflictului – a completat prof. Dănuţ Ieneşescu. Această unitate de învăţământ este una de elită nu doar la nivel judeţean ci şi naţional şi ar trebui să fie lăsată să-şi stabilească singură planul de şcolarizare”.

Cum spuneam, zeci de părinţi au ţinut să fie şi ei prezenţi pentru a susţine demersul profesorilor. Erau revoltaţi: „Protestăm şi noi împotriva deciziei I.Ş.J.”; „Nu poate lua cineva o hotărâre care să afecteze viitorul copiilor noştri”; „Moise Nicoară e o şcoală care dă o şansă copiilor pe viitor”; „În România tot ce e bun trebuie distrus?”; „Ca părinţi vom merge până la capăt şi vom găsi şi alte forme de protest”.

Rezolvare?

Inspectorul şcolar general Claudius Mladin a anunţat că doreşte să participe mâine, 6 martie, la ora 13, la o întâlnire cu cadrele didactice din Colegiul Naţional „M. Nicoară”. E un semn că sunt speranţe în rezolvarea situaţiei?

Aradul sparge greva spontana de la CFR 

Greva continua pe autostrada 

Au intrat in greva japoneza 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !