„Haine noi” pentru Şcoala Incluzivă

De Alin Gherasim
„Haine noi” pentru Şcoala Incluzivă
Au fost finalizate lucrările de extindere, modernizare şi dotare cu echipamente specifice a Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Arad, un proiect european de 3,9 milioane de lei din care 2,8 milioane sunt fonduri nerambursabile. Lucrările au început în urmă cu câţiva ani, iar acum s-a ajuns la ceas de sărbătoare, la tăierea panglicii, la inaugurarea lucrărilor.

„Mă bucur că am reuşit finalizarea acestui proiect într-un domeniu atât de sensibil, precum este educaţia incluzivă. Toţi trebuie să pornim şi să avem în viaţă şanse egale, indiferent de situaţie. Pentru cei 223 copii şi elevi care constituie grupul ţintă al acestei investiţii, precum şi pentru un număr semnificativ dintre ceilalţi 715 elevi integraţi in învăţământul de masă, proiectul finalizat astăzi înseamnă un pas important înainte. Înseamnă dezvoltarea serviciilor de pregătire-educaţie şi îngrijire socio-medicale adecvate categoriei în care se încadrează, care va determina o integrare mai rapidă în societate a persoanelor asistate. Dar înseamnă şi deprinderea unor aptitudini şi abilităţi în cadrul atelierelor de practică pentru orientarea profesională şi integrarea ulterioară în muncă”, a spus Adrian Ţolea, vicepreşedintele cu atribuţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad, în subordinea căruia se află centrul şcolar. Ce lucrări au fost realizate acolo?

13116467_945433405574758_5946027019368325870_o

Reabilitarea clădirii, remodularea spaţiilor interioare, lucrări de rezistenţă, extinderi, finisaje interioare care să asigure siguranţa în utilizare, confortul acustic, vizual, hidrotermic pentru persoanelor cu handicap, iar scările, pardoselile, uşile şi ferestrele au fost adaptate nevoilor elevilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !